top of page

Folosirea vibrațiior cu ajutorul vocalelor pentru deschiderea chakrelor

Lucrul cu chakrele prin sunete. O tehnică unică! Vibrații vocale pentru a deschide chakrele. Această meditație este trezirea treptată a Kundalini și deschiderea chakrelor.

Chakra Dhyana sunt metode antice indiene de a trezi energia Kundalini și de a deschide chakrele. În timp ce ascultați acest videoclip, îl ajutați pe Kundalini să se deplaseze în sus prin chakre, începând cu mooladhara și terminând cu sahasrara, finalizând procesul de meditație al unirii cu Energia cosmică, deschizându-vă către dimensiuni înalte și stări de conștiință.

Meditația aduce echilibru și armonie simțurilor noastre, extinde conștiința și calmează o minte neliniștită. Veți auzi în principal mantre puternice - mantre bija (mantre rădăcină pentru fiecare chakră și trezirea Kundalini). Veți fi ghidați de vocea Maestrului Krishnaraj Bhagavandas, care locuiește într-o mănăstire din India de Sud și a atins starea de iluminare la o vârstă fragedă. Prin urmare, chiar și sunetul vocii Maestrului, vibrațiile sale vă vor alinia chakrele și Kundalini cu vibrațiile lor originale (corecte).

Tot ce trebuie să faci este să te relaxezi și să asculți. Efectele speciale deosebite fac totul și mai ușor de înțeles și mai clar. Ai încredere în intuiția ta, doar simțind vibrația vocii este suficient pentru a înțelege semnificația cuvintelor în orice limbă. Această meditație se face cel mai bine cu căști. Cea mai preferată poziție pentru această meditație sonoră este să te așezi drept fără să te apleci, să închizi ochii și să urmezi meditația de mai jos. Relaxați-vă cât mai mult posibil. Când pronunțați mantrele chakrei în meditație, concentrați-vă pe aceste zone; atunci când pronunțați mantra Kundalini, vizualizați ascensiunea acesteia. Dacă nu vă puteți relaxa în poziție așezată, atunci este mai bine să vă întindeți în savasana *. Meditația se face cel mai bine într-o poziție în care vă puteți relaxa complet și elimina toate gândurile din cap.

Fiecare mantra bija este cântată de 7 ori, în acest moment vizualizați fiecare centru după care se cântă mantra principală a Kundalini Aro Ha Nam. Sună întotdeauna după fiecare chakră, astfel activați și întăriți chakrele ridicând energia Kundalini la ele. Imaginați-vă un flux auriu de energie (lumină) care umple chakra.

Mantre pentru chakre:

 1. Muladhara Chakra: Lang

 2. Svadhisthana Chakra: Wang

 3. Manipura Chakra: Rang

 4. Anahata Chakra: Yang

 5. Vishudha Chakra: Atârna

 6. Ajna Chakra: Aum

 7. Sahastrara Chakra: Ogum Satyam OM

Note:

În procesul de meditație, încălzirea poate apărea în zona spatelui (coloanei vertebrale) și în locurile chakrelor - aceasta este lucrarea Energiei și nu este nevoie să vă fie frică de aceasta.

Meditația se bazează pe lucrul cu chakrele pentru a le trezi cu o creștere treptată a energiei Kundalini.

De fiecare dată când ridicați Kundalini din ce în ce mai mult - astfel revitalizați și vă treziți chakrele.

După meditație, puteți sta liniștit cu ochii închiși o vreme - adâncindu-vă în senzațiile dobândite.

Shava sau mrta înseamnă un cadavru. Scopul Shavasana este de a imita un cadavru. Când viața a părăsit corpul, se află într-o poziție, nu este posibilă nici o mișcare. Shavasana este o poziție în decubit dorsal pe o suprafață orizontală dreaptă. În același timp, picioarele drepte se depărtează la lățimea umerilor, vârfurile picioarelor sunt în direcții diferite de corp și brațele sunt drepte, cu palmele în sus (necesare) la un unghi de aproximativ 45% față de corp, fără pernă. Starea mușchilor din toate părțile corpului trebuie să fie complet relaxată în următoarea ordine: de la vârfurile degetelor de la picioare la articulațiile șoldului, de la vârfurile degetelor la articulațiile umerilor, trunchiul de la perineu la gât, gâtul până la baza craniului și capul. Relaxați capul în aproximativ următoarea succesiune: partea din spate a capului, coroana, părțile laterale și urechile, obrajii, buzele, limba, nasul, fruntea, ochii. Relaxarea frunții și a ochilor este o condiție prealabilă, fără aceasta va fi imposibil să relaxați corpul și să „opriți” mintea. În timpul relaxării, trebuie să încercați să eliberați (dizolvați) tensiunea acolo unde este simțită. O tehnică destul de eficientă este vizualizarea articulațiilor principale și ameliorarea senzației de tensiune din ele. Dacă reușiți să eliminați senzația de tensiune a articulației, atunci întreaga musculatură legată de această articulație se relaxează de la sine. Respirația ar trebui să fie mai întâi destul de profundă, lentă și ritmică, apoi naturală și, în final, ar trebui să fie „eliberată”, permițându-i să curgă așa cum dorește. Este recomandabil să uitați pur și simplu despre respirație. Principala dificultate a Shavasana este relaxarea minții. El trebuie să devină absolut calm, nemișcat, liber de toate gândurile și ideile, ca într-un somn profund fără vise, dar treaz.

Mantra în fundal:

 1. OM Sat Chit Ananda Parabrahma

 2. Purushotama Paramathama

 3. Sri Bhagavati Sameta

 4. Sri Bhagavate Namaha

Traducerea acestei mantre:

OM este sunetul primordial sau universal, vibrația Universului.

Satul este prezența lipsită de formă, omniprezentă, simțită ca goliciunea universului.

Chit este Spiritul Suprem infinit al Universului sau Conștiința pură.

Ananda este cea mai înaltă bucurie, fericirea incomparabilă, fericirea eternă. O stare profundă pe care o puteți obține conectându-vă conștiința cu Conștiința superioară.

Parabrahma este Creatorul Suprem al Universului, care este cunoscut atât având formă, cât și neavând-o.

Purushotama este energia Întrupării, care se întrupează pentru a duce la Adevăr și a ajuta omenirea.

Paramathama este cea mai mare energie interioară prezentă în toată lumea ( Suflet Suprem, Sinele Superior, o particulă a lui Dumnezeu etc., ceea ce ne ghidează și ne ajută din interior).

Sri Bhagavati este aspectul feminin al Conștiinței Supreme.

Sameta - comuniune, unitate.

Sri Bhagavate este aspectul masculin al Conștiinței Supreme.

Namaha - salut, reverență și concentrare asupra Puterii Superioare a Universului.

cakra, lit. „Cerc”, „roată”, „disc”) în practicile spirituale ale hinduismului - centrul puterii și conștiinței situat în corpurile interioare ale unei persoane. Se crede că diferite plexuri nervoase și glande corespund chakrelor din corpul uman, dar nu există cercetări științifice medicale care să confirme sau să infirme acest lucru. Chakrele (sau volantereglarea mecanismului corpului) sunt punctele de intersecție ale nadis, de-a lungul cărora energie vitală (prana, qi).

 1. Sahasrara - violet

 2. Ajna, - albastru,

 3. Vishutha - albastru

 4. Anahata este verde

 5. Manipura - galben

 6. Svadhisthana - portocaliu,

 7. Muladhara este roșu.

Lucrarea magică cu chakrele constă din trei etape.

În prima etapă, care este de natură pregătitoare, sunt recitate mantrele necesare deschiderii, curățării și pregătirii chakrelor. Fiecare mantra corespunde chakrei sale și este recitată de 8 ori. Etapa începe cu recitarea mantrelor corespunzătoare primei chakre (coroană). Mai departe, noi, ca să spunem așa, coborâm de sus în jos de-a lungul căii fluxului de energie care vine de sus. Complexul de mantre pregătitoare completează cele opt recitări ale mantrei suplimentare.

Vom folosi mantra bija pentru a lucra cu chakrele. Acestea sunt mantre scurte care nu au niciun sens. Acestea sunt pur și simplu vibrații sonore care, conform principiului rezonanței, afectează anumite părți ale corpului, în acest caz chakrele. Majoritatea surselor cunoscute menționează 7 mantre principale ale chakrelor: AUM, OM, HAM, YAM, RAM, VAM și LAM.

Deci, să începem în ordine de sus în jos.

1 (7) Sahasrara (chakra coroanei)

Locație: coroană, coroană (unde era „fontanela”). Mantra este AUOM. Sunet - SI. Culoarea este violet. Senzație - furnicături reci. Responsabil: pentru legătura cu Sinele Superior, SUNT PREZENȚĂ. Percepția programelor divine. La nivel fiziologic, acesta interacționează cu cortexul cerebral și, cu activitatea completă a acestei chakre, se activează întregul cortex, ceea ce duce la nivel inalt inteligență (către geniu), intuiție și, în cele din urmă, la o legătură cu Dumnezeu, iluminare. Prin urmare, lucrând cu Sahasrara, scăpăm de robia invizibilă și, prin urmare, ne deschidem la influența celor mai înalte emanații divine. Când se recită mantra AUM, această chakră este purificată și activată și se poate observa o senzație circulară în partea superioară a capului.

Stimularea insuficientă a Sahasrara duce la un sentiment de singurătate, pierderea bucuriei vieții. Stimulare excesivă - la iritabilitate, depresie și intoleranță.

2 (6) Ajna (chakra frunții, „al treilea ochi”)

Locație - centrul frunții. Mantra OM. Sunet - LA. Culoarea este albastră. Senzația este rece. Responsabil de: clarviziune, clarviziune, clarudiență, viziune în afara spațiului tridimensional, iluminarea conștiinței, conexiune cu lumi subtile și dimensiuni peste a 4-a, intuiție. La nivel fiziologic, această chakră interacționează cu glanda pineală și cu hipofiza. Glanda pineală este o mică glandă endocrină situată în interiorul creierului lângă glanda pituitară. Funcția sa în medicina oficială este slab înțeleasă. Se știe că glanda pineală apare mai întâi în embrion ca un ochi obișnuit, care apoi se aruncă în creier. La sugari, greutatea sa ajunge la 16 g, în timp ce la un adult scade la 3-4 g. În esoterism, glanda pineală are mare importanță... Se numește al treilea ochi. Într-adevăr, structura sa fiziologică are o anumită asemănare cu un ochi obișnuit (are așa-numitele conuri - celule nervoase ale vederii colorate). Yoghinii indieni antrenează acest organ pentru dezvoltarea vederii subtile și a întineririi, folosind diverse exerciții (postura „plugului”, mantra OUM). Ca rezultat, greutatea glandei pineale (conform datelor tomografice) poate crește la 30 g sau mai mult (este descris un caz de până la 100 g). Modificările sclerotice din acest organ determină dispariția activității vitale și îmbătrânirea corpului. Acționând asupra glandei pineale și a hipofizei cu mantra OUM, îi stimulăm, îi activăm și, în consecință, inhibăm mecanismele de îmbătrânire. În plus, prin stimularea glandei pituitare cu această mantră, promovăm producția de endorfine - hormoni ai bucuriei. Pe de altă parte, după cum știți, medicamentele din grupul opiacee inhibă sinteza endorfinelor, rezultând o dependență profundă de acest medicament. Prin urmare, mantra OUM poate fi utilizată pentru tratamentul de reabilitare a dependenților de droguri.

Cu o stimulare insuficientă a chakrelor, o persoană devine timidă și timidă, apare un sentiment de vinovăție și frică. Când este supraestimulată, o persoană devine mândră, dogmatică și dominatoare.

3 (5) Vishuddha (chakra gâtului)

Localizare - fosa jugulară. Mantra HAM. Sunetul este SARE. Culoarea albastra. Mirosul este pelin. Gustul este amar. Senzația este răcoarea. Responsabil: pentru comunicare, sociabilitate, vorbire, adevăr, individualitate, creativitate. Gândirea noastră analitică și starea emoțională depind de lucrarea lui Vishuddha. Chakra este responsabilă de vorbire și auz, afectează expresia de sine. Această chakră este responsabilă de bronhii, aparatul de vorbire și glanda tiroidă.

Stimularea insuficientă a chakrei duce la anemie, astm, amețeli și oboseală cronică, face o persoană slabă și înșelătoare. Stimularea excesivă duce la o persoană care devine prea arogantă, dominatoare, arogantă.

4 (4) Anahata (chakra inimii)

Localizarea este centrul pieptului. Mantra este PAM sau YAM. Sunet - FA. Culoare verde. Mirosul este mușcat. Gustul este de lamaie. Senzație - neutru (țin mătase). Responsabil: pentru acceptare, compasiune, unitate sau unitate bazată pe înțelegerea legilor spațiului. Anahata este centrul energiei spirituale. Toată experiența spirituală a unei persoane este concentrată aici, există un depozit de memorie, procesele de gestionare a activității noastre emoționale. Cu cât această chakră este deschisă mai mult prin concentrarea asupra bunătății, moralității, cu atât dezvăluie mai bine potențialul creativ al unei persoane, intuiția sa devine mai bogată. Iată un „profet” care, la un nivel spiritual subtil, ne avertizează cu privire la direcția acțiunilor noastre, la care, din păcate, rareori ascultăm, iar prima impresie, de regulă, este cea mai exactă. Această chakră a schimbului de energii, prin care ambele fluxuri parțial ies afară, fără a-și pierde echilibrul: cât dai, primești atât de mult. Anahata este responsabilă de organe vitale precum inima, plămânii, bronhiile.

Stimularea insuficientă a lui Anahata duce la sentimentalism excesiv, dependență de persoana iubită. Și excesiv pentru faptul că o persoană devine capricioasă, dominatoare și egoistă.

5 (3) Manipura (chakra plexului solar)

Localizare: plex solar. RAM Mantra. Sunet - MI. Culoare - galben-lamaie. Mirosul este de menta. Gust - piperul arde vârful limbii. Senzația este caldă. Responsabil: pentru percepție, acțiune, implementarea activă a formelor de gândire create. Manipura este centrul energiei fizice. Cu cât această chakră este mai puternică, cu atât mai multi oameni capabil să conducă, să supună, să conducă. De aceasta depinde crearea armoniei între esențele spirituale și materiale ale unei persoane și distribuția energiei în toate sferele corpului. Manipura este responsabilă pentru sistemul digestiv și vederea.

Când chakra este ruptă, o persoană devine timidă și indecisă. Cu o stimulare excesivă a chakrei, o persoană nu se cruță pe sine și pe ceilalți și cheltuiește prea multă energie pentru muncă.

6 (2) Svadhisthana (chakra abdominală)

Locație - două degete sub buric. Mantra ești TU. Sunet - PE. Culoare - portocaliu-roz. Mirosul este mușețel. Gustul este astringent. Senzație - palme fierbinți. Responsabil: pentru sexualitate, creativitate, creativitate, procreație, nașterea celui de-al treilea principiu, atracția principiului opus (masculin sau feminin). Svadhisthana este responsabil pentru manifestarea vibrațiilor inferioare. Stochează în mod inconștient informații din copilărie, diverse impresii, imagini, precum și emoții negative precum furia, pasiunea, cruzimea, ura, aroganța. Svadhisthana este centrul maternității. Această chakră este responsabilă pentru energie sexuală, și dacă ceva nu este în regulă, atunci în primul rând ar trebui dezvoltată această chakră.

În plus, Svadhisthana este responsabil pentru creativitate și sociabilitate. Acești oameni au cea mai activă chakră.

Dacă chakra este întreruptă, o persoană dezvoltă iritabilitate, depresie, tulburări psihosomatice, spasme de organe. Stimularea excesivă a Svadhisthana duce la agresiune.

7 (1) Muladhara (chakra rădăcinii)

Localizare: centru - coloană vertebrală, sacrum, coccis. Mantra LAM. Sunet - DO. Culoarea este roșie. Mirosul este de trandafiri. Gustul este dulce. Senzație - furnicături fierbinți. Responsabil: pentru supraviețuire, nucleul personalității, vitalitatea organismului. Muladhara este numită și chakra rădăcinii. Conectează o persoană la Pământ, la fel cum plantele sunt conectate la aceasta prin rădăcină. Această chakră umple o persoană cu energie și îi oferă vitalitate. Iată origoenergia transmisă de părinți - matricea umană, informații despre încarnările anterioare. Din această chakră depinde dezvăluirea personalității unei persoane, motiv pentru care chakra a primit un alt nume - centrul voinței. Muladhara formează într-o persoană curaj și perseverență, rezistență și capacitatea de a supraviețui. Are un efect direct asupra simțului mirosului. De asemenea, este responsabil pentru oasele, dinții și unghiile noastre, circulația sângelui și afectează funcționarea sistemului nervos central.

Loviturile, vânătăile din zona coccisului provoacă tulburări în activitatea acestei chakre. Și tulburările din activitatea lui Muladhara duc la faptul că o persoană devine nervoasă, nesigură, panică fără un motiv aparent, este adesea predispusă la starea proastă de spirit și la pierderea puterii. Stimularea excesivă (nivelul dezvoltării chakrelor, care se realizează cu ajutorul unor exerciții speciale) a acestei chakre este de asemenea dăunătoare - duce la aroganță, lăcomie și egocentrism.

Pentru a lucra, a simți și a curăța chakrele, mantra este recitată la o singură expirație. Și pentru o mai bună pompare a energiei în chakră, fiecare mantră este recitată de trei ori la o singură expirație. În același timp, medităm asupra culorilor de energie corespunzătoare descrierii.

Ne imaginăm chakra ca o grămadă de energie de culoarea corespunzătoare și în același timp ne imaginăm că întregul spațiu în toate direcțiile până la infinit este umplut cu energia luminoasă a culorii corespunzătoare chakrei.

De asemenea, puteți fi energizat prin metoda: respirația yoga 4/4/4 sau 8/8/8. Descifrez - 4 secunde inspir, 4 secunde rețin respirația, 4 secunde expir. Respirați-vă câteva minute. Respirația conform schemei 8/8/8 este cea mai completă. Iar 4/4/4 este un fel de opțiune expresă, atunci când trebuie să pompați rapid energia. Pentru un control complet al trimiterii de energie, imaginați-vă că atunci când inspirați, energia pură se ridică din centrul Pământului și, atunci când vă țineți respirația, prin inerție ajunge la coroana capului (către chakra Sahasrara) și se repede în Cosmos. Când expiri, imaginează-ți opusul. Imaginați-vă că un flux de energie alb ca zăpada se revarsă dintr-o găleată din Spațiu către voi. Trece prin coroană și se repede spre Pământ

Chakrele pot fi în una din cele trei stări: neutre, studiază și absorb absorbția de energie.

Starea de studiu este un vârtej spiral-dextrorotator care se extinde spre exterior.

Starea absorbantă este un vârtej spiralic-levoric conic.

Gama de vibrații a energiei chakrelor este o octavă care caracterizează nivelul dezvoltării umane. Cu ajutorul chakrelor, corpul face schimb de energie cu lumea subtilă (corpuri subtile).

Fiecare chakră servește pentru a primi și transmite energie subtilă (informații cu o anumită frecvență de vibrații). Academicianul G.I.Shipov scrie: "La o persoană, mai multe niveluri de câmpuri de torsiune corespund corpurilor de energie. Chakrele sunt focare (nuclee) ale câmpurilor de torsiune. Cu cât chakra este mai mare, cu atât sunt mai mari câmpurile de frecvență."

Iubire, bucurie și lumină! :)

Pe măsură ce frecvențele de vibrații ale Pământului și conștiința oamenilor cresc, există o schimbare a vibrațiilor în centrele de energie ale unei persoane: Chakrele sunt deschise, reflectând prezența Noului Timp și umplerea cu Lumină a tuturor centrelor de energie se schimbă. Informațiile despre acest lucru vin în lumea noastră din diferite surse de lumină, dar nu au devenit încă realitatea noastră de zi cu zi.

Pe măsură ce frecvențele de vibrații ale Pământului și conștiința oamenilor cresc, există o schimbare a vibrațiilor în centrele de energie ale unei persoane: Chakrele sunt deschise, reflectând prezența Noului Timp, iar umplerea cu Lumină a tuturor centrelor de energie se schimbă. Informațiile despre acest lucru vin în lumea noastră din diferite surse de lumină, dar nu au devenit încă realitatea noastră de zi cu zi.

Concentrarea asupra vechiului sistem de 7 chakre și a acestora culori este o fixare puternică asupra energiilor și vibrațiilor vechi pentru oamenii care merg pe calea spirituală!

Vă invităm să - Activați noile culori ale chakrelor voastre și inițiați în mod conștient prezența chakrelor Noului Timp în spațiul vostru energetic.

1. Centrul nostru de rădăcină corespundea cu culoarea roșie aprinsă a nucleului Pământului. Acum reflectă culoarea Planetei noastre - albastru

2. Centrul sacral folosit pentru a arăta culoarea portocalie, acum este galben moale (mai aproape de miere). Aceasta este una dintre noile culori ale acestui timp.

3. Plexul solar își schimbă culoarea în roșu și își pierde accentul în coconul nostru energetic.

4. Accentul se deplasează spre centrul inimii, care își schimbă culoarea în roz.

5. Chakra New Age - Timus, care este o proiecție a deschiderii glandei noastre timus, începe să se manifeste puternic. Se află pe stern în fața procesului xifoid. Dacă vă relaxați mâna și vă înghițiți ușor cu vârful degetelor în piept, degetele dvs. vor cădea cu siguranță în acest loc. Culoarea este turcoaz pal, dar foarte dens, plin! Până în momentul tranziției complete la o nouă frecvență vibrațională, accentul din coconul nostru energetic se va muta în zona acestui centru. Mai degrabă, centrul inimii și timusul se vor deschide atât de mult încât se îmbină, manifestând energia întregului ... În corpurile noastre spirituale există o amintire a acestei chakre, care a fost activată treptat în ultima vreme pe măsură ce unele coduri ADN se trezesc în noi. În direcții și școli spirituale diferite se numește diferit - Inimă divină ... Inimă de diamant ... Inimă de lotus ..., dar esența dezvăluirii acestui cent este aceeași - manifestarea Iubirii divine

6. Deschiderea Centrului Gâtului ne va conduce pe toți către realizarea deplină pe Calea noastră. Culoarea sa este astăzi o Lumină violet intens!

7. Pe măsură ce vibrațiile cresc în noi corpuri energetice - Activat Chakra Înălțării .. Se află în gropița din spatele capului - la baza craniului. Luați partea din spate a capului cu degetele - și degetul mare va lua cu siguranță acest loc. Relaxați-vă capul și rotiți degetele înainte și înapoi, permițându-i energia să se manifeste. Culoarea Chakrei Ascensiunii este o Lumină purpurie groasă!

8. Acum este momentul activării puternice a glandei pineale în centrul capului nostru. Emite o lumină groasă de smarald și se desfășoară în straturi. În momentul dezvăluirii complete, va arăta o strălucire curcubeu ... Până în acest moment, sunt posibile diferite nuanțe inerente numai dvs. ...

9. Chakra coroanei este afirmată pe deplin de Lumina Albă.

10. Chakra Sufletului - limpede ca de cristal. Se poate indica umplerea sa cu bule prana. Se află la distanța unei palme bine întinse deasupra coroanei noastre. Mulți dintre noi o cunosc sub numele de Alpha. Păstrează legătura cu Sinele Superior

11. Energiile New Age activează chakra Conștiinței lui Hristos din noi - este situată la distanța a două palme întinse deasupra capului. Culoare - perla delicată ... Reflectă particularitatea energiei conștiinței galaxiei noastre (și, eventual, a întregului nostru Univers!). Conectat cu Sinele nostru Stelar.

12. În prezent, ne trezim și activăm

Chakra EU SUNT PREZENȚĂ

Acesta reflectă gradul de acceptare a Creatorului în noi înșine și ne leagă de Sinele nostru Divin. Este situat la o distanță de trei palme întinse deasupra coroanei capului. Îi poți simți prezența întinzându-ți brațul deasupra capului și apoi întinde-l cât mai sus cu câțiva centimetri - cât poți. Orice senzație de prezență a unei alte energii apare - o ușoară răceală ... o briză ... o ușoară amorțeală ... mișcare ... Culoarea Chakrei EU SUNT DE PREZENȚĂ este Aurie ...

13. După deschiderea tuturor centrelor de energie, energia se repede în jos ca un pârâu și activează chakra Pământului, care este situată la distanța unei palme întinse pe Pământ între picioare, continuând linia centrală a coloanei vertebrale. Mulți dintre noi suntem familiarizați cu această chakră numită Omega. Culoarea este maro (nu foarte închisă).

**** Activarea noilor Chakre și inițierea culorilor Luminii are loc la oamenii care sunt deschiși la lucruri noi și sunt gata să se miște în dezvoltarea lor împreună cu Planeta. O creștere a vibrațiilor depinde de co-acordarea cu Pământul, de echilibrarea ego-ului, de extinderea percepției despre lume și a ideilor despre capacitățile cuiva, activarea codurilor ADN și vindecarea stării de sacrificiu în sine și acceptarea conștiinței Creatorului ...

Poate - toate centrele și culorile enumerate au fost deja activate. Prin această acțiune, vă sugerăm să aduceți mai multă conștientizare acestui proces și să îl confirmați în structura dvs. energetică. Dacă te simți total în tine - DA - la un astfel de proces de activare, alătură-te ...

ACTIVARE

Este mai bine să efectuați ședința cu o coloană vertebrală uniformă și, în timpul extinderii spațiilor intercelulare și a procesului de integrare a unor noi vibrații - culcați-vă

ȘI. Luați timp pentru a vă relaxa ... Respirație profundă moale, relaxându-vă gâtul, umerii, centrul abdomenului la fiecare expirație și pătrunzând mai adânc în voi înșivă. Momentele în care încetinim, ne relaxăm și ascultăm senzațiile din corp sau ne monitorizăm respirația - ne conectăm cu Esența noastră. Canalele noastre interne de percepție a informațiilor se extind. În acest moment, vibrațiile noastre cresc deja ...

B. Invocați-vă Piramida Luminii și vedeți-vă în ea ... Poate - a devenit pentru dvs. Piramida Înălțării ... Dacă această formă de a lucra cu voi înșivă nu vă este încă familiară, puteți afla mai multe prin Invitați în jurul piramidei profesorii, ghizii, ghizii, îngerii și arhanghelii dvs. - toți cei care vă pot sprijini cu prezența lor în procesul de activare.

ÎN. Spune-ți intenția din adâncul ființei tale:

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT - ACTIV NOUA CHAKRA ÎN STRUCTURA MEA ENERGETICĂ

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT - ACTIV CULORILE NOUULUI TIMP CHAKRA

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Chakra Rădăcinii - Lumina ALBASTRĂ Vedeți sau imaginați-vă o sferă de Lumină albastră densă lângă coccis. Respirați intens Lumina din această Sferă în Centrul Rădăcinii de 21 de ori. Inspiră cu nasul, expiră cu gura, fără întârziere ... Ascultă senzațiile și privește chakra cu privirea ta interioară ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Centrul Sacru - Lumina GALBENĂ-MIERE O sferă de lumină galben-miere în fața centrului - 21 inhalare-expirație intensă ... Sentimente ..... Privire interioară ....

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Plexul Solar - Lumina ROȘIE O sferă de lumină roșie în fața centrului - 21 inhalare-expirație intensă ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez centrul inimii - Lumina roz Sferă de lumină roz în fața centrului - 21 inhalare-expirație Senzații ... Privire interioară ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez chakra Timusului - Lumină TURCHENEZĂ GENTILĂ Sferă de lumină densă turcoaz moale - 21 inhalare-expirație intensă Senzații ... Privire interioară ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Chakra Gâtului - Lumina PURPLE Sfera Luminii Purple Dense - 21 de respirații Senzații ... Privire interioară ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Chakra Ascensiunii - Lumina VIOLĂ Sphere of Dense Purple Light - 21 de respirații intense Senzații ... Privire interioară ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Chakra în centrul capului - cu Lumina VERDE EMERALD Sphere of Dense Emerald Green Light - 21 respirații Senzații ... Privire interioară ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Chakra Coroanei - Lumina ALBĂ Sferă de lumină albă densă - 21 inhalare-expirație intensă Senzații ... Privire interioară ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Chakra Sufletului - Lumină CRISTAL-TRANSPARENTĂ Sferă de lumină cristalină - 21 respiră înăuntru și în afară Senzații ... Privire interioară ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez chakra conștiinței lui Hristos - CU PERLA LUMINII Sferă de lumină sidefată blândă - 21 inhalare-expirație intensă Senzații ... Privire interioară ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Chakra SUNT PREZENȚĂ - Lumina DE AUR Globul luminii aurii - 21 de respirații Senzații ... Privire interioară ...

**** Permiteți fluxului de energie să se scurgă în interiorul dvs. timp de câteva minute - în jos ... Simțiți cum acest pârâu care curge trezește energia Pământului de sub voi ...

ÎN NUMELE SUNT CE SUNT

Activez Chakra Pământului - Lumina MARO O sferă de lumină maro între picioare sau genunchi, dacă stați pe podea - 21 inhalare-expirație ... Senzații ... Privire interioară ...

D - întinde-te cu spatele drept Aduceți noi vibrații în spațiul intercelular Invitați noi vibrații de flori și chakre pentru a intra în spațiul celulelor corpului vostru luminos ... Respirați în zona inimii și expirați dincolo de granițele corpului vostru ... Aveți încredere în Sinele vostru superior - ȘTIE CUM SĂ O FACI! .... Simțiți cum crește volumul dvs. ...

Invitați noi vibrații de Flori și Chakre pentru a intra în spațiul DINTRE celulele corpului vostru de lumină ... Respirați în zona inimii și expirați dincolo de granițele corpului vostru ... Aveți încredere în Sinele vostru superior - ȘTIE CUM SĂ O FACI! .... Simțiți expansiunea ...

D - Timp pentru a integra noi energii și vibrații - extinderea muzicii Cosmosului

E - pentru a reveni la realitate - inspirați brusc, strângeți mâinile, degetele de la picioare, anusul ... Bine ați venit în New Vibrations!

Tradus din sanscrită, cuvântul „mantra” înseamnă „gând care aduce eliberare și protecție”. Mantrele sunt cuvinte sau sunete, a căror recitare introduce o persoană într-o stare de conștiință modificată. Există mii de mantre în tradiția hindusă, fiecare cu scopul său. Unele mantre ajută o persoană să intre în contact și să se contopească cu o zeitate sau altă entitate supranaturală. Alții îi dau o putere specială - siddha. Există, de asemenea, mantre concepute pentru a activa chakrele prin rezonanță. Acest capitol este dedicat utilizării sunetelor vocale ca mantre ale acestui din urmă soi.

CHAKRA Chakrele sunt centre de energie de-a lungul liniei centrale a corpului. Clarvăzătorii le descriu ca condensări de culori și sunete asemănătoare unui vortex care se înlocuiesc continuu. Principala proprietate a chakrelor - mișcarea constantă - se reflectă chiar în numele lor: cuvântul „chakra” din traducerea din sanscrită înseamnă „roată”. Tradițiile orientale păstrează în mod fiabil secretul chakrelor de la cei din afară. Cu toate acestea, occidentalii au reușit încă să obțină informații despre această învățătură de la indieni și tibetani. Conceptul de centre energetice include multe sisteme oculte și ezoterice. Aparent, oamenii cu o sensibilitate specială sunt capabili să vadă aceste surse ascunse de energie. Un prieten de-al meu, de exemplu, a văzut discuri rotative luminoase pe corpurile oamenilor încă din copilărie și abia când a făcut cunoștință cu învățăturile despre chakre a realizat natura acestui fenomen extraordinar. Deși în Tibet și India, învățătura despre chakre este inclusă în sistemul credințelor religioase, apariția ei este mai probabil asociată nu atât cu particularitățile cultului, cât și cu o sensibilitate crescută la „energia subtilă”. În acest moment, conceptul de energie subtilă câștigă o acceptare mai largă și în Occident. Există chiar Societatea Internațională Medicală pentru Studiul Energiei Subtile, care este formată din mulți medici, oameni de știință și reprezentanți ai medicinei alternative. Doctrina activării energiei interne - „subtile” - își găsește aplicarea în domenii ale medicinei precum acupunctura și homeopatia.

PREDAREA DESPRE ENERGIA FINE

Energia subtilă, spre deosebire de alte forme de energie - de exemplu, căldura - este inaccesibilă măsurării corecte. Poate că are o natură electromagnetică, dar aceasta este doar o presupunere. În majoritatea cazurilor, energia subtilă nu este percepută de oamenii obișnuiți sau de tehnologie. Cu toate acestea, pentru persoanele înzestrate cu abilități psihice, este disponibil; în plus, în acest moment, dezvoltarea de dispozitive speciale supersensibile capabile să înregistreze energie subtilă. În urmă cu aproximativ jumătate de secol, cercetătorii ruși Semyon și Valentina Kirlian au descoperit un fenomen neobișnuit care ulterior a devenit cunoscut sub numele de efectul Kirlian. În cadrul experimentelor cu plăci fotografice într-un câmp electric de înaltă frecvență, cuplul Kirlian a observat că, dacă așezați un deget sau o mână pe placă, o anumită substanță luminoasă apare în jurul lor. Nuanța, saturația și lățimea haloului strălucitor variază în funcție de starea fizică și psihologică a subiectului. Cercetătorii au sugerat că au reușit să găsească o modalitate de a măsura parametrii „aurei” umane, care, așa cum se crede în general, poate fi văzut doar de mediumi, clarvăzători și magi. Cu câțiva ani în urmă, omul de știință japonez Dr. Hiroshi Motoyama a dezvoltat un dispozitiv care vă permite să determinați parametrii corpului subtil, inclusiv puncte de acupunctură și chakrele. Folosind echipamente fotoelectronice extrem de sensibile, Dr. Motoyama a examinat corpurile maestrilor yoga în momentul activării chakrelor și a înregistrat lumina emisă de chakre. Cu ajutorul altor dispozitive - contoare de curent extrem de sensibile - Motoyama a reușit să urmărească modificările curentului pielii în punctele de acupunctură. Pe măsură ce numărul și disponibilitatea instrumentelor necesare pentru astfel de experimente crește, tot mai mulți cercetători reușesc să identifice și să măsoare energia subtilă. Știința chakrelor - centrele energetice ale corpului - continuă să se dezvolte constant. Trebuie remarcat faptul că pentru noi terapeuții de sunet, conceptul de energie subtilă nu este nou. În conformitate cu doctrina noastră, fiecare obiect din univers se află într-o stare de vibrație. Corpurile, dotate cu frecvențe de vibrații diferite, trebuie să aibă, de asemenea, densități diferite. Cu ajutorul sunetului - și în special a armonicilor - o persoană poate influența curenții și centrele de energie subtilă. Acest capitol vă va oferi cea mai simplă tehnică, după ce ați însușit care, veți putea efectua un astfel de impact. Dar mai întâi, să aruncăm o privire mai atentă asupra sistemului de chakre în sine.

LOCALIZAREA CHAKRA

Chakrele sunt centrele de manifestare a energiei care alcătuiesc corpul subtil. Pe măsură ce distanța față de chakre crește, energia devine din ce în ce mai densă, formând mai întâi puncte de acupunctură, apoi în cele din urmă devenind mai densă și transformându-se în țesutul corpului fizic. Majoritatea tradițiilor ezoterice au șapte chakre principale situate de-a lungul liniei centrale a frontului corpului. Se crede că chakrele sunt asociate cu sistemul endocrin al corpului, adică sunt responsabile de activitatea glandelor endocrine. În plus, chakrele afectează acele părți ale corpului fizic în care se află. Astfel, multe boli pot fi rezultatul anomaliilor din sistemul chakrelor. Iată o listă a chakrelor cu descrierile lor scurte: Chakra inferioară sau rădăcină (în sanscrită - mu-ladhara). Situat la baza coloanei vertebrale; asociat și cu anusul. Responsabil pentru munca glandelor suprarenale. Determină gradul de vitalitate al organismului, capacitatea acestuia de a supraviețui. Chakra sacrumului (svadhisthana). Situat la trei până la cinci centimetri sub buric. Responsabil pentru munca organelor genitale. Chakra buricului (manipulura). Este situat în jurul buricului. Este asociat cu sistemul digestiv. Această chakră este adesea denumită sursa capacității de autocontrol. Chakra inimii (anahata). Situat în centrul pieptului, între sfarcuri. Responsabil pentru activitatea inimii, a sistemului respirator și a glandei timusului. Aceasta este chakra iubirii și a compasiunii. Chakra gâtului (Vishuddha). Situat în zona gâtului. Responsabil de activitatea vocii și a aparatelor auditive, precum și a glandei tiroide. Ea se ocupă de comunicarea și creativitatea umană. Chakra frontală (ajna). Situat între sprâncene. În sistemele ezoterice, este desemnat prin termenul „al treilea ochi”. În primul rând, această chakră este asociată cu abilități extrasenzoriale, imaginație și străduință pentru Dumnezeu. Nu există un consens cu privire la glanda care este afectată de chakra frontală. Unele tradiții combină al treilea ochi cu glanda pineală. Alții o asociază cu funcționarea glandei pituitare - glanda principală a sistemului endocrin. 7. Cea mai înaltă chakră, „coroana” (în sanscrită - „Sahas-rara”) se află la coroană. Ea este responsabilă pentru toate aspectele vieții corpului, atât din punct de vedere fiziologic, cât și spiritual. Această chakră este sursa iluminării și unirii cu Dumnezeu. În pictura religioasă, cea mai înaltă chakră în momentul deschiderii este adesea descrisă ca un halou luminos care înconjoară capul sfântului. Ca și în cazul celui de-al treilea ochi, opiniile diferă cu privire la glanda care este afectată de această chakră: este atribuită unei legături atât cu glanda pineală, cât și cu glanda pituitară. Cea mai înaltă chakră este rareori dezvăluită pe deplin (singurele excepții sunt chakrele sfinților și adevărații oameni drepți). Mă voi limita la această scurtă listă. Informatii suplimentare despre chakre, dacă doriți, puteți găsi cu ușurință în numeroase cărți dedicate acestei întrebări. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că nu există o singură doctrină general acceptată despre centrele energetice. În diferite tradiții, diferite chakre sunt asociate cu diferite glande și organe. Există în special multe discrepanțe atunci când vine vorba de prima și a doua, precum și de a șasea și a șaptea chakră. De exemplu, în unele sisteme, chakra inferioară este considerată responsabilă pentru sfera sexuală; alții raportează activitatea organelor genitale la chakra sacrală. Discrepanțele în definirea funcțiilor celui de-al treilea ochi și ale „coroanei” au fost menționate mai sus. Unele sisteme alocă doar cinci chakre în corp, reunind prima și a doua, precum și a șasea și a șaptea chakre. Cu toate acestea, există mai multe asemănări între numeroasele învățături despre chakre decât diferențe. De exemplu, chakrele inimii și ale gâtului sunt asociate în mod constant cu timusul, respectiv glandele tiroide. Deoarece nu putem măsura parametrii chakrelor (dispozitivul Motoyama este încă în curs de dezvoltare), singura sursă de informații despre chakre rămâne oamenii supersensibili care sunt capabili să perceapă energia conținută în ele. Poate că discrepanța dintre descrierile chakrelor se datorează faptului că acestea provin de la oameni care erau în acord cu diferite frecvențe ale câmpului electromagnetic.

CHAKRA ȘI SUNETUL

Fiecare chakră rezonează cu un ton specific. Cu mult timp în urmă, acum mulți ani, am început să studiez diverse tehnici de influențare a chakrelor cu ajutorul sunetului. S-a dovedit că există multe astfel de tehnici și toate sunt destul de eficiente. Acest lucru m-a lăsat complet confuz: nu am reușit să înțeleg cât de diferite sunete și frecvențe pot avea același efect. Abia mai târziu, când m-am familiarizat cu conceptul de intenție, mi-a devenit clar că principala forță motrice a eficacității tuturor acestor tehnici este, împreună cu sunetul în sine, voința umană. Când lucrați cu chakrele, este extrem de important să vă amintiți interdependența strânsă dintre chakre și zonele corpului în care sunt situate. O tulburare în activitatea chakrei implică o boală fizică și invers, restabilirea armoniei în chakra este adesea urmată de vindecarea organului afectat. În plus, transformarea conștiinței și îmbunătățirea spirituală este asociată cu activarea (deschiderea) chakrelor. În tradițiile spirituale din Răsărit, există un concept al unei energii speciale de kundalini, care doarme la baza coloanei vertebrale - în chakra inferioară. Trezită, această energie începe să se ridice de-a lungul coloanei vertebrale de la chakra la chakra și ajunge în cele din urmă la „coroană”. Pe măsură ce kundalini crește din ce în ce mai sus, activând chakrele una după alta, o persoană dobândește noi puncte forte și abilități. Astfel, mișcarea kundalini de la „bază” la „coroană” este un proces de perfecțiune și iluminare spirituală, culminând cu o transformare completă. Multe cărți sunt dedicate misterului kundalini și aproape toate conțin un avertisment despre pericolul pe care îl poate transporta această energie puternică dacă o trezești prematur, atunci când o persoană nu este încă pregătită să o perceapă. Sunt absolut de acord cu asta. Printre altele, această circumstanță ascunde un alt argument în favoarea lucrării cu sunetul unei voci ca modalitate de transformare și auto-îmbunătățire. Aparent, energia sunetului se manifestă numai în măsura în care o persoană este pregătită pentru aceasta (pur și simplu nu puteți scoate un sunet, forța impactului este prea puternică pentru sistemul oscilator pe care îl reprezintă corpul vostru). Prin urmare, lucrul cu sunetul vocii nu reprezintă pericolul de a vă deschide chakrele prea mult. Sunetul vocii nu poate fi dăunător: acționează ușor și cu atenție, în intervalul natural de frecvență al corpului uman.

Chakrele și sunetele vocale

Tehnica de terapie a sunetului bazată pe utilizarea sunetelor vocale mi se pare cea mai eficientă. Această credință am învățat-o în principal din lucrul cu elevii. Am observat că mulți dintre ei au dificultăți în predarea mantrelor într-o limbă necunoscută - sanscrită sau tibetană. Și pentru un creștin devotat, de exemplu, este ciudat și neobișnuit să cânte mantra bija. Cu toate acestea, astfel de probleme nu pot apărea cu sunete vocale simple. În plus, efectul exercitat de vocale este fără îndoială: simțiți în mod clar cât de diferite părți ale corpului dvs. rezonează cu fiecare vocală. Pentru cei care nu au experiență corp subțire, acest sentiment de rezonanță fizică ajută să creadă în posibilitatea de a crea rezonanță în centrele de energie subtilă: de exemplu, dacă sunetul este capabil să stimuleze activitatea stomacului, atunci poate afecta și câmpurile eterice. Și, în cele din urmă, am luat lucrul cu vocale ca bază a sistemului meu din cauza armonicilor. După cum sa menționat deja, există o serie de armonici speciale (așa-numitele formante) care sunt direct legate de sunetele vocale. Fiecare vocală nu numai că conține posibilitatea de a crea orice armonică, dar conține și o serie de armonici speciale, întotdeauna la fel, care cu siguranță îi vor însoți pronunția. De multe ori se întâmplă ca în procesul de lucru cu vocale ca mantre, oamenii să înceapă să audă și să producă armonici vocale aproape fără efort. Deși există multe învățături despre efectul sunetului asupra chakrelor, toate sunt de acord asupra relației dintre chakre și ton. Tonurile joase afectează chakrele inferioare, în timp ce tonurile înalte afectează cele superioare. Acest model se aplică și cavităților corpului uman. Cele mai mici sunete disponibile vocii umane rezonează cu trunchiul inferior și afectează chakra inferioară. Sunetele mijlocii rezonează cu mijlocul trunchiului. Anumite tonuri ale acestora sunt capabile să afecteze chakrele buricului, inimii și gâtului. Tonurile superioare, în special cele mai înalte frecvențe din gama vocală, rezonează în partea superioară a capului și acționează asupra coroanei. Se poate spune, de asemenea, cu o mare încredere că există o relație directă între părțile individuale ale corpului și sunetele vocale, adică anumite vocale sunt capabile să rezoneze cu anumite chakre. Această tehnică rezonantă este considerată foarte veche. Edgar Cayce a susținut că a fost folosit de vechii preoți egipteni pentru a-și activa centrele de energie. Combinând sunetul vocal cu tonul, obținem formula pentru cel mai puternic efect de sunet simultan pe corpul fizic și pe centrele energiei subtile. Există multe tehnici terapeutice bazate pe relația dintre sunetele vocale și chakrele. Ele se bazează pe un singur principiu, dar există unele diferențe. Poate că motivul pentru aceasta este discrepanța în pronunție. Deci, combinațiile „Eh” și „Aye” pot însemna același sunet „E”, sau pot - „E” și „Hei” sau „E” și „Ay”.

SISTEME DE MATCHING VOCALE ȘI CHAKRA

Sistemul Goldman

Acest sistem se bazează pe utilizarea sunetelor vocale în combinație cu tonurile. De câțiva ani încoace lucrez cu el și îl învăț pe elevii mei. Nu am văzut niciodată o tehnică mai eficientă. Acest lucru nu înseamnă că o altă metodă de lucru cu vocale nu va funcționa pentru dvs., dar sistemul meu este probabil cel mai acceptat din lume. În procesul cântării, voința unei persoane are o mare importanță, adică intenția pe care o pune în sunet. Este chiar posibil ca intenția să fie la fel de importantă ca și sunetul în sine. Am remarcat deja rolul special al intenției în capitolele anterioare și voi aminti despre asta de multe ori în rest. În exercițiul următor, concentrați-vă voința asupra direcționării sunetului către partea corpului în care doriți să creați rezonanță. Pe măsură ce deveniți mai experimentat, veți realiza că rezonanța, în esență, poate fi creată în orice parte a corpului (și în orice chakră) folosind orice sunet. Cu toate acestea, în timp ce faceți acest exercițiu, vă rugăm să vă concentrați atenția doar asupra chakrelor și a zonelor corpului indicate în instrucțiunile mele. Înainte de a începe exercițiul, așezați-vă fie pe podea, fie pe un scaun într-o poziție confortabilă. Puteți pune mâinile pe genunchi sau pe partea corpului cu care veți lucra (aceasta uneori ajută la direcționarea mai exactă a sunetului și sporirea efectului acestuia). Cântați fiecare sunet vocal dintr-o respirație. Când efectuați acest exercițiu și, în general, în timpul procesului de cântare, este recomandat să vă monitorizați cu atenție postura. Respirația este, de asemenea, importantă: înainte de fiecare sunet, respirați adânc, astfel încât aerul să ajungă la diafragmă (în urma căreia cavitatea abdominală se extinde). Regulile tehnicii de respirație sunt descrise mai detaliat în capitolul al zecelea. Diagrama 8.2 ilustrează sistemul de corespondență vocală chakră. Vă poate ajuta cu exercițiul. Începeți exercițiul cu un „U” scurt (de parcă expirați cu forță - „nu!”). Acesta este cel mai profund sunet de gât pe care îl puteți scoate. Concentrați-vă pe chakra inferioară situată la baza coloanei vertebrale. Culoarea corespunzătoare pentru redare este roșu. Începeți să cântați sunetul „U” la cel mai mic ton posibil. Lăsați acest sunet să fie blând și moale - nu este necesar un volum special în acest caz. Inchide ochii. Ascultați-vă și determinați unde are loc rezonanța în corpul vostru (în afară de laringe, care acționează întotdeauna ca un rezonator). Acum concentrați-vă pe trunchiul inferior. Concentrându-vă toată voința, imaginați-vă cum rezonează sunetul la baza coloanei vertebrale și în zona genitală. Vibrațiile ar trebui să apară în această zonă. Când se întâmplă acest lucru, veți simți că vibrația a captat centrul energetic inferior, motiv pentru care armonia și echilibrul se stabilesc treptat în el. Cântați sunetul „Y” timp de una-două minute, sau cât puteți trage fără efort, dar nu mai mult de cinci minute. Acum treceți la a doua chakră. Este situat la trei până la cinci centimetri sub buric. Corespunde unui sunet lung „U”, puțin mai adânc decât cel anterior (ca în cuvântul „tânăr” - ), și din flori - portocaliu. Lăsați acest „U” să sune cu un ton mai înalt decât cel precedent, dar la fel de blând (același lucru se aplică tuturor sunetelor ulterioare). Închide ochii și ascultă-ți sentimentele: în ce parte a corpului tău a apărut rezonanța? Concentrați-vă atenția asupra celei de-a doua chakre și a zonei înconjurătoare și direcționați sunetul acolo. În curând veți simți cum, sub influența rezonanței, a doua chakră intră în armonie cu restul centrelor energetice. Cântați sunetul „U” timp de una-două minute. Ca și în cazul primului „U”, nu ar trebui să-l trageți mai mult de cinci minute (acest lucru se aplică și pentru restul vocalelor). Odată ce ați însușit această tehnică rezonantă, puteți prelungi timpul de cântat. Chakra buricului, situată la câțiva centimetri deasupra buricului, corespunde sunetului „O” (ca în cuvântul „ani”, de exemplu) și galben. Începeți să cântați, moale și moale, pe o notă medie. Acest sunet ar trebui să fie mai mare decât cel anterior. Determinați unde a apărut rezonanța în corpul dumneavoastră. Acum concentrați-vă asupra buricului și a plexului solar și direcționați sunetul acolo. Simțiți cum vibrația umple această zonă, făcând chakra situată acolo să intre treptat în armonie cu restul. Cântați sunetul „O” timp de una-două minute. Chakra inimii, situată în mijlocul pieptului puțin la dreapta inimii, corespunde sunetului „A” (ca în cuvântul „stăpân”) și culoarea verde... Începeți să cântați un sunet „A” scăzut și blând, cu un ton mediu, dar pe un ton mai înalt decât „O” anterior. Simțiți rezonanță în corpul vostru. Apoi concentrați-vă pe chakra inimii și canalizați sunetul acolo. Sub influența rezonanței, această chakră va intra treptat în armonie cu alte centre. Redați sunetul timp de una până la două minute. Chakra gâtului, situată în laringe, este asociată cu sunetul „Ay” și culoarea albastră. Lăsați sunetul să fie la fel de blând ca celelalte, dar cu un ton mai înalt decât cel anterior. Ascultați rezonanța din corpul vostru, apoi concentrați-vă pe chakra gâtului și direcționați sunetul acolo. Treptat, vibrația va acoperi această chakră și va intra în echilibru armonios cu alte chakre. Lasă sunetul „Da” să dureze unul sau două minute. Al treilea ochi, situat în centrul frunții chiar deasupra ochilor, este afectat de sunetul „Hei”. Culoarea indigo este potrivită pentru vizualizare. Cântați sunetul „Hei” încet și încet, cu mai multe tonuri peste „Ay” anterior. Închide ochii și identifică zona de rezonanță. Apoi concentrați-vă pe a treia zonă a ochiului și direcționați sunetul acolo. În curând veți simți cum rezonanța armonizează și această chakră. Lăsați „Hei” să sune un minut sau două. „Coroana” - chakra superioară situată la coroana capului - corespunde celui mai înalt sunet „I” pe care îl puteți face. Violet ar trebui să fie folosit pentru redare. Cântați vocala „Eu” la cea mai înaltă notă pe care o puteți juca. Bărbații sunt încurajați să treacă la falset. Acest sunet, ca toate celelalte, ar trebui să fie liniștit și moale. În timp ce închizi ochii, simți cum rezonează în corpul tău. Apoi, concentrându-vă atenția asupra centrului energetic superior, direcționați sunetul către această zonă. Treptat, această chakră, sub influența vibrației, va fuziona în armonie generală. Cântă sunetul „Eu” ca toți ceilalți pentru câteva minute. La sfârșitul exercițiului, care ar trebui să dureze zece până la douăzeci de minute, este posibil să vă simțiți foarte amețit. Stați liniștit o vreme, cufundați în meditație și bucurați-vă!"

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

ELIBERARE - fragment preluat din yoga

”Eliberarea: Cu toate acestea, cele trei lumi: Terra, Atmosfera, Cerul, sunt dominate de o a patra, care le transcende în mod absolut. Fără a avea o denumire constantă (este numită uneori "lumea lui b

Comments


bottom of page