top of page

Trăiește destinul tău azi! Trăiește visul tău!

Vă invit să facem un exercițiu de imaginație!

Haideți să îndrăznim să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce trăim și să ne imaginăm viața noastră ca fiind o călătorie cu destinație clară. Să ne imaginăm că pe acest drum trăsura reprezintă corpul nostru, caii de la trăsură reprezintă mintea, iar călătorul este sufletul care caută să ajungă cu bine la destinație.

Puteți vizualiza acest lucru? Perfect! Caii care trag trăsura pe drumul vieții reprezintă mintea, iar călătorul se luptă să țină mintea sub control. Dacă mintea este educată, vom asculta în final dorința sufletului, nu a minții.

Una dintre tentații, destul de dificil de ținut în frâu, este să fim atrași de felul comod în care mintea așează lucrurile în viața noastră, uitând că în acest plan vocea sufletului ne călăuzește destinul. Renunță să mergi pe pilot automat, mintea de duce în funcție de programele care tu le-ai instalat în trecut, în funcție de ceea ce ai văzut în jurul tău.

Conștientizăm ce se întâmplă atunci când ne dăm seama că avem puterea de a alege în interiorul nostru, chiar dacă la început poate avea loc acolo o bătălie între suflet și minte.

Câteodată, când suferim, vedem în noi două forțe: una care gândește ceva, alta care simte altceva; două forțe, una care simte, alta care gândește.

Ne învârtim, ne jucăm, amețim, ne doare, suferim inconștient în fiecare zi, dar adevărata putere este puterea sufletului, a ceea ce simțim. Putere care uneori este influențată de energia din arborele genealogic, de asta este bine de a asculta vocea sufletului dar să folosim și mintea.

O primă etapă este trezirea la realitate, când ne dăm seama că tot ceea ce simțim e mai presus de ceea ce ne spune mintea că „ar trebui” să facem.

În această călătorie, important este să înțelegem că e posibil să experimentăm mult disconfort, multe tensiuni în interior din cauza unor situații conflictuale sau probleme emoționale, dar… să ne ascultăm sufletul, să vedem ce am preluat de la părinți, de la strămoși, ce am creat noi, ce vrem să păstrăm, ce vrem să lăsăm.

O altă etapă în viață este cea în care suntem în stare să vedem lumea în mod diferit.

Descătușarea apare când începem să acordăm atenție acelei părți speciale a ființei noastre – sufletul, intelectul și intuiția pot lucra impecabil în interior, în deplină armonie.

Să ținem deci mintea „în frâu disciplinată” ca să reușim să deținem controlul asupra propriei vieți, bucurându-ne astfel de frumusețea călătoriei destinului nostru și să lăsăm destinele celor din arborele genealogic, fiecare cu destinul său.

Cum spune Vadim Zeland în filmul vieții avem scene împreună cu alții, dar e important să fim în filmul nostru, să ne clădim visul nostru, să renunțăm a deveni doar actori în filmele altora să clădim visele altora.

Trăiește-ți visul tău azi.

Trăiește-ți destinul tău azi.

Doar azi există.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page