top of page

LEGILE KARMICE

1. Legea spune că ar trebui să ne asigurăm că gândurile noastre sunt în direcția constructivă și nu în cea distructivă. Legea spune că deși ai control total asupra acțiunilor tale, nu ai control asupra consecințelor, însă, în cele din urmă, acțiunile bune vor aduce întotdeauna rezultate bune, chiar dacă nu imediate.

2. Cu alte cuvinte, dacă te uiți în jurul tău la persoanele cu care interacționezi zilnic, te poți vedea pe tine. Nu îi poți schimba pe ceilalți, dar te poți schimba tu pentru a atrage evenimente și oameni care să reflecte ceea ce ești tu.

3. Toți ne-am născut cu un mix unic de talente și calități. Dacă ai o pasiune, ar trebui să o urmezi, chiar dacă pare impractică sau ceilalți îți spun că ar trebui să faci ceva util. Există milionari care și-au construit imperii în jurul unei pasiuni, fiind mult mai ușor să construiești și să treci peste eșecuri, atunci când ești ghidat de pasiune. Legea spune că ar trebui să eviți să îi critici pe alții, dar să eviți să te expui la critică. Dacă nu ai oameni în jur care să te susțină, ar trebui să păstrezi pentru tine și să împărtășești doar cu cei care te vor susține. Dacă cineva îți spune o idee și ți se pare stupidă, nu ar trebui să îi spui gândurile tale. Realitatea lui e diferită de realitatea ta. Legea spune că unde punem energie, va crește, chiar dacă, la prima vedere, șansele sunt improbabile.

4. Fiecare zi are oportunități pentru a crește și a evolua, așa că ar trebui să dai cât mai mult în fiecare zi și să te compari doar cu tine, nu cu ceilalți. Așa se explică de ce există oameni care au câștigat la loterie și în câțiva ani au pierdut totul. Așa se explică de ce dacă azi iei totul unei persoane care a crescut de la 0 ceva, utilizându-și talentele, va recupera totul într-o perioadă scurtă de timp. Legea spune că nimeni are noroc sau ghinion în viață, ci diferența este acolo unde este focusul principal: către sine sau către lucruri care nu contează. Însă, pe măsură ce te focusezi mai mult pe tine și îți crești încrederea în tine, vei vedea că tot mai mulți oameni pleacă. Ești uneori acuzat pe nedrept că ești egoist, dar vor apărea alții în viață. În scurt timp, cartea spune, vei fi înconjurat doar de oameni care își văd valoarea.

5. Această lege spune că orice vedem în altă persoană, bun sau rău, se regăsește în noi. Uneori e posibil să vedem o trăsătură într-o persoană pe care el în realitate nu o are, ci o avem noi. Cartea spune că ar trebui să faci o listă cu defectele și calitățile oamenilor din jurul tău și așa vei afla defectele și calitățile tale.

6. Lucrurile nu se întâmplă cât ai bate din palme. Legea vorbește despre faptul că totul este conectat și orice acțiune/inacțiune sau gând ne duce mai aproape sau ne îndepărtează de scopul nostru. Atâta timp cât mergi în direcția potrivită, cu pași mărunți, vei ajunge la destinație, atâta timp cât nu te rătăcești.

7. Unele evenimente pur și simplu nu au fost cele mai fericite, dar ele sunt deja în trecut. Legea spune că nu poți evolua, nu te poți axa pe prezent, atâta timp cât ești în continuare aplecat spre trecut. O frază mi-a atras atenția: „Life is not a series of ups and downs, but rather a series of ups and challenges or lessons ("Viața nu este o serie de urcușuri și coborâșuri, ci mai degrabă o serie de urcări și provocări sau lecții")”. Dacă râmâi la stadiul de durere și resemnare, viitorul va fi construit pe aceste temelii. Legea spune că ar trebui să uităm, să ne focusăm pe azi și să ne uităm cu încredere la viitor.

8. Dacă credem în ceva, acel lucru se va materializa. Dacă credem că oamenii sunt răi și societatea e bolnavă, ne vom trezi într-o astfel de viață. Dacă credem în bine, vom atrage binele. Dacă credem că putem avea încredere în oameni, vom atrage oameni care ne respectă. Dacă credem că oamenii ne vor dezamăgi, așa se va întâmpla. Iar lista poate continua la infinit…

9. Legea spune că ar trebui să încercăm să ne întoarcem la inocență.

10. Această lege e conectată cu The law of Growth (Legea creșterii). Odată ce te-ai schimbat, e normal să nu mai ai în jur aceiași oameni care s-au schimbat și ei, dar într-o direcție diferită. Timpul trece, totul din jurul tău se schimbă, dar atâta timp cât credințele și valorile tale sunt aceleași, cu cât se schimbă mai multe lucruri, cu atât mai multe vor rămâne aceleași.

11. Totul este temporar, iar în fiecare moment trebuie să alegem dacă mergem în direcția constructivă sau cea distructivă. Dacă te străduiești să faci lucrurile cât mai bine, cu siguranță vei vedea rezultatele mai curând decât te aștepți.

12. Primești ceea ce oferi. Deși seamănă cu prima lege, e totuși diferită, deoarece prima e personală, iar ultima este colectivă. Ce anume transmiți tu comunității? Când faci o faptă bună, nu doar că alții vor face fapte bune pentru tine, dar persoana care a primit de la tine, va face la rându-i fapte bune. Ca un boomerang. Energia bună e molipsitoare.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page