top of page

Cele mai mari regrete înainte să mori

Cele 5 mari regrete de dinainte de a muri. Mi-aș fi dorit să...

Ce regretăm cel mai mult înainte să murim? Ce lucruri am dori să putem schimba în momentul în care conștientizăm propria mortalitate? Dacă ai ști că astăzi ar fi ultima zi din viața ta, ce ai face? Ce anume ai regreta că ai facut / NU ai făcut în viața ta? Dacă ai ști că astăzi este ultima ta clipă și ai avea șansa să schimbi ceva, ce anume ai schimba? Ce ai face ALTFEL în viața ta? Este incredibil cum în ultimele clipe, deși suntem atât, atât de diferiți, avem regrete și păreri de rău similare. Este incredibil cum ne dorim să întoarcem momente similare în timp și să facem schimbări.

1. Mi-aș fi dorit să am curajul să trăiesc viața pe care o voiam, nu viața pe care alții se așteptau să o am…

Majoritatea oamenilor nu au onorat nici măcar o jumătate din visurile lor și au trebuit să moară știind că a fost datorită alegerilor pe care le-au făcut sau nu le-au făcut. Sănătatea aduce o libertate pe care foarte puțini o realizează, până în momentul în care nu o mai au.

2. Mi-aș fi dorit să nu muncesc așa mult.

Simplificându-ți însă stilul de viața și făcând alegeri conștiente de-a lungul drumului tău în viață, este posibil să nu ai nevoie de veniturile de care crezi că ai nevoie. Și creând mai mult spațiu în viața ta, devii mai fericit și mai deschis oportunităților noi.

3. Mi-aș fi dorit să am curajul să-mi trăiesc destinul meu.

Multe persoane și-au redus sentimentele la tăcere doar pentru a păstra armonia cu ceilalți. Ca rezultat, s-au mulțumit cu o existență mediocră și niciodată nu au devenit ceea ce erau cu adevărat capabili să devină. Mulți oameni au dezvoltat boli legate de sentimentul de amărăciune și de resentimente, rezultat al suprimării sentimentelor.

4. Mi-aș fi dorit să păstrez legătura cu prietenii mei…

Adeseori, nici nu realizăm beneficiile complete ale vechilor prietenii și prieteni decât în ultimele clipe de viață, când devine imposibil uneori să contactezi sau să dai de prietenii cu care nu ai mai ținut legătura ani la rândul. Fiecăruia îi lipsesc prietenii atunci când se află în ultimele lor clipe.

5. Mi-aș fi dorit să mă las să fiu mai fericită…

Uneori doar “pretindem” că suntem fericiți. Alteori îi mințim pe ceilalți că suntem fericiți. Alteori ne înșelăm pe noi înșine atât de bine că suntem fericiți, încât ajungem să ne simțim confortabil în acest simulacru al fericirii. Uneori, din teama de schimbare, acceptăm unele situații prezente și le clasificăm ca aducătoare de “fericire”.

Mulți rămân blocați în obiceiuri și scheme vechi de comportament. ‘Confortul’ familiarității s-a revărsat în emoțiile lor, la fel ca și în viețile lor fizice. Teama de schimbare i-a făcut să pretindă în fața celorlalți, în fața lor, că sunt mulțumiți, când în adâncul lor tânjeau să râdă și să facă fapte prostești, copilărești.

Eu trăiesc destinul meu, viața care o vreau, chiar de fac unele greșeli gramaticale, eu pot să mă corectez dar o fac din respect pentru mine, dar tu cel care ești atât de atent la aspectele exterioare, cum te îmbraci ce faci, pentru a fi pe placul societății, ești fericit, trăiești destinul tău?

Te aștept la unul din cursurile mele, să-ți spun cum am făcut eu.

Cursul de constelații familiale cu obiecte simbolice din septembrie 2020.

Cursul de analiza transgenerațională prin psihogenealogie.

Nela Chirilă președinta Holistic Work

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page