top of page

Cele mai faimoase scuze ...

Cei care falimentează se diferențiază pentru căci cunosc toate trucurile de a nu avea succes și au mereu fraza pregătită pe care să o dea pentru a se justifica de incapacitatea de a se ridica.

Unele scuze sunt chiar naive, altele în parte adevărate, dar nu se pot folosi scuze pentru a face bani, pentru că lumea de afară vrea doar fapte pentru a avea succes.

Ați avut succes, găsind scuze?

Un studio al psihologilor au făcut o listă cu cele mai faimoase scuze pe care le-au întâlnit în cabinete, de la pacienții săi.

Dacă nu aș avea o soție și o familie. Dacă aș avea recomandări. Dacă aș fi sprijinit. Dacă aș avea bani... Dacă aș avea o bună instrucție... Dacă aș putea să găsesc un bun serviciu. Dacă aș fi sănătos. Dacă aș avea timp... Dacă ar fi timpul... Dacă alții m-ar înțelege ... Dacă condițiile în jurul meu ar fi... Dacă aș putea retrăi viața mea... Dacă nu aș avea frica de ceea ce zic alții... Dacă mi-ar oferi o posibilitate... Dacă aș avea acum ocazia... Dacă alții nu ar fi împotriva mea... Dacă nu ar fi cei din jurul meu să mă oprească... Dacă aș fi mai tânăr.... Dacă aș putea să fac ce vreau... Dacă aș putea fi bogat... Dacă aș putea să întâlnesc doar persoanele potrivite... Dacă aș avea talent aș fi putut să mă impun. Dacă aș fi prins ocaziile potrivite în trecut... Dacă nu m-ar călca pe nervi familia... Dacă nu ar trebui să am grijă de copii aș putea ține casa curată... Dacă aș putea să economisesc puțin bani Dacă șeful m-ar aprecia... Dacă ar fi unul să mă ajute... Dacă familia m-ar înțelege... Dacă aș trăi într-un oraș mare... Dacă aș putea să încep din nou... Dacă aș fi liber... Dacă aș avea caracterul și personalitatea de a mă impune... Dacă nu aș fi așa de gras/ă... Dacă talentele ar fi recunoscute... Dacă aș fi norocos... Dacă aș putea să plătesc datoriile... Dacă nu aș fi falimentat... Dacă aș fi știut cum să fac... Dacă nu aș fi avut pe atâția împotriva mea... Dacă nu aș avea atâtea preocupări... Dacă aș fi fost căsătorit cu persoana potrivită... Dacă persoanele în jurul meu nu ar fi atât de stupide, ignorante... Dacă familia nu ar fi așa de ciudată... Dacă aș fi sigură de mine... Dacă nu aș fi avut ghinion... Dacă nu m-aș fi născut sub o stea greșită... Dacă nu aș și lucrat așa de greu... Dacă nu aș fi luat bani împrumut... Dacă aș fi avut vecini mai buni... Dacă nu aș avea un trecut așa... Dacă aș avea un serviciu Independent... Dacă alții m-ar fi ascultat... Dacă m-aș fi născut în altă țară... Dacă... dacă... dacă și iar dacă, important este de a învăța în viață din erorile experiențelor tale.

Cautând mereu scuze pentru a-ți justifica insuccesele este o atitudine foarte întâlnită. Pot să spun la nivel internațional această atitudine este veche și este cea mai periculoasă care omoară succesul.

Pentru că stand legat de aceste scuze te vei îndepărta mereu de a fi responsabil, de a trăi destinul tău, de a trăi viața pe care ar trebui să o trăiești. A găsi Scuze este o atitudine și este atât de greu de a fi eradicată, unele persoane chiar au o imaginație foarte bogată în a inventa tot felul de scuze.

Aceste persoane au un sentiment foarte mare de vinovăție și de nedreptate în spate și dacă ne uităm în arborele genealogic a acestor persoane, am găsi acuzații, nedreptăți, violență, minciună.

Dar aș vrea să vă spun că viața este ca o partidă de șah și adversarul cel mai mare este timpul și în acest corp vei trăi doar o viață. Deci voi jucați o partidă de șah împotriva timpului, adversarul vostru este timpul și dacă tu azi găsești Scuze mereu, mâine la fel, poimâine la fel, Oare când îți trăiești viața ta? Deci secretul stă în asumarea responsabilității, în disciplina minții și a folosi mintea în creație.

Destinul tău merită să îl trăiești, să îți asumi responsabilitatea pentru că într-adevăr rezultatul va fi să trăiești destinul tău.

Deci începeți să faceți primul pas și să terminați cu toate scuzele, să vă focusați pe soluții și să vă asumați responsabilitatea fiecărui moment și atunci când greșiți e momentul să luați totul ca o mare experiență, ca o mare oportunitate de a învăța de a evolua.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page