top of page
Nela Chirila

Învata sa gestionezi banii!

Actualizată în: 18 ian.


10 idei despre cum să gestionezi banii

Nu poți controla economia, dar îți poți controla acțiunile. Iată 10 modalități de a vă gestiona finanțele.

Managementul banilor este un subiect dificil și pentru mulți, el provoacă un sentiment de anxietate. Poate ai amânat economiile pentru pensie prea mult timp. Sau poate ești îngrijorat că nu ai o rezervă pentru plasa de siguranță financiară. Oricare ar fi temerile tale, acum este momentul potrivit pentru a te clarifica cu finanțele. Ideal ar fi bine să începi cât mai curând posibil, și anume prin dobândirea unor obiceiuri financiare bune. Și din fericire, avem câteva sfaturi despre cum sa iti gestionezi banii, pentru a te ajuta în acest sens.

Înainte de a planifica bugetul, este necesar să îți determini prioritățile. Trebuie să te concentrezi și să îți aliniezi obiectivele financiare cu obiceiurile financiare. Concentrează-te pe ceea ce este cel mai important în viața ta chiar acum.

Ținerea evidenței cheltuielilor poate fi unul dintre obiceiurile bune. În cele din urmă, te va ajuta să eviți cheltuielile excesive și îți menții bugetul. Cum să ții evidența cheltuielilor tale? E simplu. Poți înregistra cheltuielile manual într-un caiet, într-un fișier în calculator sau digital, folosind una dintre numeroasele aplicații disponibile pe Internet. Am vorbit despre asta într-unul dintre articolele noastre anterioare.

Ai grijă când cheltui o sumă semnificativă pentru achiziții ocazionale, cum ar fi cadouri sau pentru divertisment. S-ar putea să te simți bine în timp ce cheltuiești bani, dar înainte de a efectua careva acțiuni, asigură-te că acestea nu vor încurca planurilor tale.

4. Asigură-te că plătești cel mai bun preț

Poți obține cele mai multe avantaje dacă compari toate ofertele înainte de a cumpăra și ești sigur că plătești cel mai mic preț pentru produse și servicii. Căută reduceri, cupoane și alternative mai ieftine ori de câte ori poți.

5. Economisește pentru cumpărăturile mari

Abilitatea de a economisi te va ajuta să gestionezi mai bine banii. Când pui bani deoparte pentru o achiziție majoră, îți acorzi și timp pentru a evalua necesitatea acelei achiziții și chiar mai mult, pentru a compara prețurile.

6. Contribuie la depozitul de economii în mod regulat

Această regulă rămâne valabilă indiferent de prioritatea ta actuală. Cu cât începi să economisești mai devreme, cu atât mai repede poți acumula un % din dobândă. Alimentarea unui cont de economii în fiecare lună, te poate ajuta să îți dezvolți obiceiuri financiare sănătoase.

Este recomandabil să începi să investești cât mai curând posibil. Acest lucru îți va oferi mai mult timp pentru a-ți crește averea și a obține profituri mai mari pe termen lung. Prin urmare, străduie-te să începi să economisești și să investești începând cu primul salariu.

8. Evită datoriile

Încearcă să îți limitezi cât mai mult posibil datoriile. Împrumutul a prea mulți bani îți poate afecta bugetul și poate deveni o povară financiară.

9. Aigură-te în situații de urgență

Este întotdeauna recomandabil să fii pregătit financiar pentru orice situații neprevăzute din viață. Acestea pot fi sub forma unei pierderi a locului de muncă, a unui accident sau a unei urgențe de sănătate apărute pe neașteptate. O pregătirea financiară te va ajuta să faci față cu ușurință unor astfel de situații.

Ceea ce contează este ce faci cu banii tăi. Dar și felul în care te gândești la asta poate fi important. Reține că nu ești singur dacă ești stresat de felul cum îți gestionezi finanțele personale sau îți atingi obiectivele de a economisi.

Acum știi mai multe despre cum sa gestionezi banii, despre strategia de stabilire a unui buget lunar, achitarea datoriilor și crearea unui fond de urgență. Dacă continui să lucrezi, asta poate deveni un obicei în timp și te poate ajuta să obții succesul financiar la fiecare etapă a vieții tale.

23 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page