top of page

Vindecarea masculinului


Dragul meu prieten cititor, încearcă să înțelegi ce alimentează viață ta? Ce anume au spus, cum să te comporți ca om și cum să nu te comporți. Foarte mulți bărbați nu reușesc să devină bărbați în viața lor pentru căci cresc în conformitate cu anumite stereotipuri și fără un exemplul adevărat.

Cunosc doar stereotipul masculin al societății, care sunt împărțite în două:

  1. Bărbatul puternic, dur, insensibil, care nu plânge, care cucerește, practic, pragmatic, material și dinamic.

  2. Omul slab, excesiv de sensibil, emotiv, pasiv, foarte feminin, instabil și foarte obosit de material.

Trebuie neapărat să vindecați această dualitate, amândouă modele sunt parțiale, nu sunt complete, sunt deficitare, sunt instabile și periculoase. Un om care aparține uneia din aceste două categorii nu este un OM vindecat, el va atrage o parteneră cu același nivel de conștiință și va trăi raporturi dificile traumatice. Pline de trădări și pe minciuni, asta derivă din educația părinților, de lipsa unui exemplu, de un tată absent care nu a reușit să transmită o adevărată iubire, ori a fost un tată dur lipsit de emoții.

Care a auzit spunând că bărbații sunt patronii care domină orice. Și aceste exemple poartă violență, sex violent, trădări, manipulări, cuceriri continuie, absurditate. Deci masculinul are nevoie să se vindece, merită să fie transformat, când omul nu are forța virilă activă Yang are nevoie să o dezvolte, să dezvolte acea parte din sine care este conectată la forță, la tenacitate, la curaj, la inițiativă, entuziasm. Dacă continuă în schimb de a avea calități feminine pline de pasivitate, sensibilitate, reflexie, rezervat, emotivitate empatică,... etc va merge spre excesul de a se dezechilibra forța masculină.

Și din contră, un om prea rațional, foarte activ, pragmatic, determinat, va ajunge să producă dezechilibre și nu va simți armonia cu sine și cu alții. Este o chestie de echilibru și compensație. În acest moment e nevoie de o schimbare de energie masculină, în ultimul secol este ceva care privește întreaga umanitate. Eu te invit să dorești să cauți echilibru tău, trebuie înainte de toate să înțelegi de ce ai nevoie.

Să privești, să observi viața ta cu cine se aseamănă viața ta? Energia forței tale îi lipsește curajul, inițiativa, ori deschiderea spre mister, empatie? Iți lipsesc mai multe calități yin ori yang? Adevăratul bărbat este creat dintre echilibrul între cele două forțe. E un războinic de lumină, dar spada sa e cunoștința sa, cuvântul său e onoarea sa, respectul, gentilețea, empatia, inteligența, care le permite să facă alegeri potrivite de a se proteja pe el și pe cei pe care îi iubește.

Eu te invit să nu te identifici în cel care combate în "războinic" care provoacă pe toți la luptă, a demonstra la alții ce puternic este. Acești bărbați care trăiesc în rivalitate se consumă de tineri și nu sunt fericiți, trăiesc cu măști sociale care și le pun în fiecare zi și le iau, doar pentru a se vedea din când în când.

Au o frică constantă de a nu fi judecați și sunt terorizați de a nu fi aprobați, sunt foarte fricoși, un bărbat vindecat nu are frică de sine, pentru că el cunoaște călătoria sa, în această viață, e acea călătorie de cunoaștere, de a afla mereu tot ce e mai bine pentru el și pentru ceilalți, nu trădează, nu rănește, nu abandonează, doar vorbește, clarifică, poartă lumină, acționează și nu se lasă manipulat.

Nu concurează cu alții și nu pierde timpul în cursa pentru putere. Recunoaște că a fost dotat de latura masculină divină și este conectat mai mult cu cerul decât cu pământul și poartă acest mare dar altora în cuplu său sacru în viața de toate zilele aici pe pământ, iar femininul său creativ primește înțelegător onest plin de adevăr.

Când bărbatul e vindecat regăsește bărbatul divin din el. Găsește acel echilibru între masculin și feminin. Dragi bărbați, femeile divine au nevoie de bărbații divini. Care vor crea cupluri divine.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page