top of page

SEMNIFICATUL NUMELUI

Semnificatul numelui în psihogenealogie

Acest prim "cadou" făcut noului născut, el se individualizează cu familia. Psihologia infantilă, ca și cea a animalului domestic, se identifică cu sunetul cu care în mod constant este cheamat. Găsim încorporat în existența unui nume exact cum ar fi într-un organ impregnată toată memoria emoțională. În majoritatea cazurilor, numele este dorința familiei lor și renasc strămoșii în aceste nume.

Subconștientul nu poate să ascundă această prezență a strămoșilor, chiar dacă nu se repetă numele întreg, în multe familii primul născut primește numele tatălui ori al bunicului, al străbunicului și dacă e parte feminină poate să primească un nume care să fie similar cu a străbunilor dar feminizat. Acel nume va fi încărcat de istorie, de multe ori secretă, sinucidere, boală, închisoare, prostituție, incest, vicii, poate de un bunic, mătușă, verișori.

Deci devine vehiculul a unei suferințe, care ușor ușor, invadează nou născutul, sunt nume care ușurează și nume care îngreunează. Primii acționează ca un Talisman benefic și al doilea sunt detestați. Dacă o fată primește un nume a unei vechi amante al tatălui, aceasta se transformă în logodnica sa pentru toată viața.

Dacă o mamă care nu a rezolvat un nod de trădare cu tatăl său, dă copilului numele bunicului sau fiului și fiul va fi blocat, în capcana Epidica și va fi împins să-și imite bunicul. Se va comporta cu mama sa cum ar fi sora sa și va fi infantil și ca adult. Cei care primesc numele, un nume stant va fi un concept sacru, va fi încarnarea Sfintei Fecioare virgină ori a astor sfinte, sfinți etc. Pot să simtă ca și un ordin, suferind conflicte de identitate sexuală.

Cei botezați ca și nume de îngeri pot să se simtă ca și cum nu ar fi încarnați pe pământ, cum ar fi Rafael, Gabriel etc. În schimb care au nume de un sfânt, care se aseamănă cu Iisus adică Emanuel, Cristian, Cristoforo, Pasquali, este posibil să sufere de delir, de perfecționism și la 33 de ani vor avea accidente de moarte pot fi ruinați din punct de vedere economic, pot avea boli grave. Uneori numele date sunt produsul dorinței inconștiente de a rezolva o situație dureroasă, de exemplu dacă un bărbat când era copil a fost separat de mama sa și va numi pe fiul său cu două nume, din care unul să aibă rezonanță feminină în acest fel realizează dorința de a se Uni cu mama.

Dacă un copil mic moare și cine urmează i se dă numele Renato în latină semnifică renăscut semnifică că acel copil a preluat destinul și celui mort și în cazul când se dă numele unui nou născut a unui copil care este mort un frate mai mare care a murit atunci preia și destinul lui. Dacă o femeie a avut un nod incestuous nerezolvat și se căsătorește cu un bărbat care are același nume cu tatăl său poate să genereze fii care suferă de confuzie generală în mod inconștient, se văd, se simt, ca și fiii bunicului și vor considera pe mama lor ca o soră în acest fel vor rămâne imaturi. O fetiță care urmează după un băiat și vine botezată cu numele lui feminizat ori invers adică dacă un băiat vine după o fată care se numește Marina și el va fi numit Marian invers poate să interpreteze în mod subconștient ca și o deziluzie pentru părinți, poate să dezvolte un sentiment de dispreț pentru ea, pentru el, simțindu-se incompleți.

Un nume luat de la actorii din cinema, din televiziune, de la scriitori renumiți, impune de a urma calea celebrității și se poate simți stresat că nu are talentul artistic. Dacă părinții transformă numele copiilor în diminutive poți să le blocheze creșterea și rămân infantili, semnificatul numelui în inconștientul colectiv ascunde esența secretă a celui de la care s-a preluat. Fără să cunoască poate suferi. Numele Sfinților induc calități dar transmit și defecte, cum ar fi Maria pot fi posedați de dorința de a genera un copil perfect, pe când Giuseppe, Ion pot avea dificultate de a satisface o femeie, la sfânta Valeria le-a tăiat capul și femeile care primesc acest nume pot avea tendința spre nebunie.

Mercedes ori alte nume care încep cu merce.. pot avea tendința spre comerț, de a exercita cu onestitate profesia. Numele în inconștient funcționează ca o mantră, este ca un vers și uzate ca o formulă magică. Orice sunet în modul fizic trezesc un sunet corespondent cu lumea invizibilă care împinge la acțiune o forță invizibilă conform spiritualității, sunetul unui cuvânt este ca formula magică de a comunica cu nevăzutul. Pentru persoanele care de când se nasc până când mor repetă și ascultă repetând numele său acesta funcționează ca o mantră.

Deci un sunet repetat poate să fie benefic ori dăunător. În majoritatea cazurilor numele consolidează individualitatea limitată a Ego-ului, spune, sunt așa și nu Altfel, pierd fluiditatea și se anchilozează. Marii adepți ai magiei spun că omul are două corpuri unul fizic și unul de lumină, chemat și corpul energetic ori sufletul, acela care pentru a fi sacru nu poate să aibă un nume personal, numele care se pronunță este ca o lipitoare lipită de corpul fizic, manifestă doar individualitatea iluzorie a persoanei, corpul de lumină face parte din a fi nepronunțat de Dumnezeu. Acești magicieni aduceau aminte de a integra corpul de lumină în viața de zi cu zi, dacă se stabilește un echilibru funcțional între corpul de lumină și corpul fizic Ego-ul vine eliminat.

Prin luarea la conștiință la nivel spiritual se deschide poarta libertății, eliberându-ne de lanțurile care îl țin de numele său, de nu este trăit sub forma dureroasă.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page