top of page

Pisica din Legiune

PISICA DIN LEGIUNE.

Pisica a fost introdusă în Imperiul Roman în secolul 1 când au fost aduse din Africa.

Era un animal ușor de îmblânzit.

Orașe precum Roma sau Pompei au avut-o în casele lor.

La început doar cele mai bogate familii îl aveau ca animal de companie și vânător de șobolani.

Împărații călătoreau cu pisicile pentru a proteja hrana soldaților de șobolani și șoareci.

La scurt timp după ce a devenit la modă și extins la restul cetățenilor și claselor sociale.

( oricine ar putea avea unul).

Armatele romane au purtat și pisici printre rândurile lor.

Scopul principal al pisicilor a fost acela de a mânca numeroșii șoareci care trăiau în taberele și cartierele de iarnă.

Animalul a devenit compania și distragerea soldaților legionari; treptat a avut obiceiul de a purta o pisicuță mică în ghiozdanele lor pentru a le ține companie și a nu se mai simți atât de singur în campaniile lungi până la întoarcerea acasă.

Cu toate acestea, mulți au fost abandonați pe drum când s-au săturat de ei sau au crescut.

Acesta a fost motivul răspândirii acestui animal în Roma și a ajuns la mii de oameni.

Tot în Imperiu, pisica era considerată un animal aproape sacru, un simbol al victoriei și efigiei în scut pentru multe legiuni romane.

In ziua de azi este un animal protejat si era usor sa-i vezi campati larg prin Roma pentru strazile sau monumentele sale.

Sunt cunoscuți sub numele de Pisica Comună și blana lor poate avea o culoare, două sau chiar mai multe tonuri.

În prezent se crede că există aproximativ 180.000 de pisici sălbatice în capitala romană, multe dintre ele grupate în colonii precum Situl arheologic din Torre Argentina, în mijlocul centrului, unde se află cel mai mare număr de pisici din oraș.

Zeci de pisici care rătăcesc zilnic prin templele antice, datând din secolele IV-I î.Hr., au devenit una dintre cele mai fotografiate imagini de către turiști.

Există, de asemenea, alte comunități, cum ar fi Cimitirul de vară, Spitalul Sf. Camilo, Gradele Sf. Lorenzo, Garbatella, și stația de tren și autogara Tuscolana, care au zeci de animale.

Oamenii care îi ajută nu mai sunt bătrânele tradiționale care locuiesc singure. Acum, printre așa-numitele "cateros" se numără soțiile diplomaților și prințeselor, pensionarilor, magistraților, șomerilor și studenților, care participă și ei la programele de control demografic pentru ca populația să nu se ia în bară.

În 2001, pisicile au fost declarate Patrimoniul Biocultural al Romei.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Rugaciune🙏

Rugăciune sistemică către strămoşi „Vizualizează-ţi părinţii în faţa ta, în spatele lor pe bunicii tăi, în spate pe străbunicii tăi şi pe toți strămoşii tăi. Include aici unchi, mătuşi. Pentru fiecare

Perfectionismul =nu sunt destul de bun

Viața este un drum cu urcușuri și coborâșuri, dar uneori, cele mai valoroase lecții vin parcă prea târziu. Conform psihologilor, aceste lecții includ importanța trăirii momentului prezent, valoarea au

Mintea intuitiva e darul divin

"Mintea intuitivă este un dar, iar mintea rațională, servitorul ei de nădejde. Am creat o societate care onorează servitorul dar a uitat darul" - exprima A. Einstein. Forța intuitivă nu poate fi distr

Comentários


bottom of page