top of page

Fiul unic

Actualizată în: 17 ian.

FIUL UNIC

Fiul unic la prima vedere pare o situație ideală pentru că părinții sunt cu totul pentru el. Dar ar trebui și de știut de ce părinții au vrut doar un fiu. Fiul unic de obicei este creat de o situație în care părinții sunt narcisiști, copiii fiind considerați ca intruși într-un cuplu și atunci nu vreau prea mulți.

Uneori copilul a fost conceput pentru a răspunde unei necesități de a transmite patrimoniului. O altă situație comună e aceea în care părinții nu sunt de acord de a sta împreună în același pat matrimonial ci în camere separate și atunci acest cuplu împarte doar contractul material.

În cazul când vine un copil mai târziu din greșeală, căci de fapt acești părinți nu voiau copii, fiul lunic care se găsește în general în această situație ca și copil adult, va trebui să aibă grijă de părinții săi imaturi, multiplicând eforturile pentru a scăpa de vinovăție că el există.

* Fiul unui cuplul care din punct de vedere emoțional sunt separați care sunt uniți doar din punct material acest copil va suferi pentru că se va simții "Rival" cu unul din părinți. * Fiul prizonier de "intimitate" și de o mare singurătate "în trei" cu părinți narcisiști și în depresie, un copil încărcat să realizeze toate aspirațiile părinților care l-au conceput pentru că este copilul pentru excelență condamnat la perfecțiune. Deci va fi bolnav de "perfecțiune" mereu va simți o senzație de lipsă, ceva incomplet și se va întreba mereu cum ar fi fost viața dacă ar fi avut o soră, un frate. * Părinții conștienți cresc fiii unici ajutându-i cât mai mult posibil să socializeze pentru a-l face conștient că nu este singur pe Pământ în generația sa și verișorii, prietenii de etatea sa pot fi un mare punct de referință.

Nela Chirilă, președinta Holistic Work Constelator familial

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page