top of page

De ce bolile au rădăcină în arborele genealogic?

Psihogenealogia este știința care vindecă rănile din trecutul familiei. Încă din anii ’70, psihogenealogia familială devine o abordare holistică și neconvențională în psihoterapie. Psihogenealogia familială, este, în principal, o abordare contextuală și transgenerațională, care ne învață cum să ne eliberăm de scenariile familiale negative.

Studierea problemelor de natură psihologică au pus în evidență existența unui inconștient familial, care leagă inconștientul individual sau personal de inconștientul colectiv. Suntem o verigă din lanțul generațiilor, legate fizic prin gene și pe plan psihic prin inconștientul familial

De ce bolile incurabile au rădăcini profunde în procesul transgenerațional? De ce a da numele unui copil după un membru al familiei este o idee greșită? Ce înseamnă să te eliberezi de destinul familial?

Sunt câteva dintre multele întrebări la care ar trebui să ni le punem, pentru ca noi să învățăm să devenim proprietarii unei vieți trăite în deplină conștiință.

Psihogenealogia este studiul influenței familiei asupra noastră. Nu doar a părinților noștri, ci și a unchilor și mătușilor noastre, bunicilor noștri, maternali și paternali, precum și a strămoșilor noștri etc. De asemenea, psihogenealogia ne ajută să descoperim infomații și legături și, cel mai adesea, secrete de familie.

Fiecare trebuie să cunoască și să analizeze istoria familiei sale pentru a trăi mai bine. Pentru că, în majoritatea problemelor noastre, este vorba de o moștenire (în general, inconștientă) a istoriei și a traumelor familiei noastre. Psihogenealogia ne ajută să înțelegem traiectoria fiecărui membru al familiei, pentru a spori binele și a nu repeta răul.

Majoritatea bolilor sunt răspunsuri psihosomatice la istoria familiei. Lipsa dragostei și a atenției, preferințele și nedreptățile, abuzurile de toate felurile (emoțional și sexual, de asemenea). Principalele patologii sunt cardiace, digestive, respiratorii și psihice (insomnia, depresia etc.)

De exemplu, alegerile noastre în dragoste. Inconștient, noi ne îndrăgostim de cineva care arată ca membrii familiei noastre, frate, soră sau văr (culoarea tenului, păr, ochi etc.) sau are, mai mult sau mai puțin același nume sau prenume, aceeași profesie sau o dată de naștere importantă.

Pentru că, după aceasta, este imposibil să-ți exprimi adevărata ta persoană. Tu ești o extensie a cuiva sau un înlocuitor al familiei tale. Este mai dificil dacă moștenirea este traumatică (de exemplu, înlocuirea unui unchi sau a unei mătuși care a murit cand era tânar/ă). În acest caz, ai grijă la ceea ce se întâmplă când tu vei ajunge la acea vârstă.

În primul rând, tu trebuie să vizitezi fiecare membru al familiei tale cu întrebări precise și, în funcție de asta, vei descoperi o mulțime de lucruri! Visele pot, de asemenea, să transmită mesaje, la fel hipnoza și meditația. Sincronicitățile pot ajuta dacă tu întâlnești din întâmplare pe cineva care cunoaște familia voastră (precum prietenii părinților, colegii, cunoștințele, vecini mai vechi etc.).

Decide azi să îți trăiești destinul tău.

Decide azi să te închini strămoșilor tăi.

Decide azi să zbori împins de forța rădăcinilor arborelui genealogic.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page