top of page

Cuvintele care iti dau putere

Actualizată în: 18 ian.

Astăzi vreau să vorbesc despre cum poți folosi cuvintele pentru a-ți schimba viața pentru totdeauna.

Și totul începe prin a răspunde la o singură întrebare: „Care cuvinte aspiraționale pe care le-ai folosi pentru a-ți descrie sinele ideal în viitor, persoana care încerci să devii?”

Te rog să îți iei câteva momente și să te gândești la răspunsul la acestei întrebări.

Ai descrie persoana care încerci să devii ca fiind:

 1. Iubitoare.

 2. Înțelegătoare.

 3. Flexibilă.

 4. Încrezătoare.

 5. Concentrată.

 6. Rezistentă.

 7. Generoasă.

 8. Grijulie.

 9. Pozitivă.

 10. Fără limite.

 11. Perseverentă.

 12. Puternică.

Care sunt cuvintele care descriu sinele TĂU ideal din viitor?

„Odată ce ai ales cuvintele, iată ce te încurajez să faci: ia un sticker galben și scrie pe el în partea de sus „EU SUNT...".

Lipește acea bucată de hârtie pe oglinda de la baie. Vrei ca aceste cuvinte aspiraționale să fie primul lucru pe care le vezi dimineața și ultimul lucru pe care le vezi înainte de a urca în pat noaptea. În fiecare dimineață, în timp ce te speli pe dinți, gândește-te la aceste cuvinte. Imaginează-te gândind, vorbind și purtându-te ca cineva care ARE ÎNCORPORATE cele cuvinte aspiraționale ale tale. Imaginează-te cum poți trăi prin aceste cuvinte acasă și la locul de muncă: în interiorul tău și în relațiile tale. Seara, când te speli pe dinți înainte de culcare, încă o dată, gândește-te la acele cuvinte aspiraționale pe care le-ai scris pe bilețelul tău.

Întreabă-te: „Cum am trăit aceste cuvinte aspiraționale ale mele astăzi? Cum am avut succes? Și cum mă pot îmbunătăți mâine? ”

Făcând acest lucru, controlezi toate energiile tale creative, atât conștiente, cât și subconștiente, pentru a te transforma în persoana care dorești să devii.”

Îți sună cunoscut? Mie îmi sunt familiare. Dar să recunoaștem, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut.

Ai nevoie să fii consecventă pentru a avea rezultate.

Asta deoarece creierul nostru se va obișnui. În psihologie se numește habituare. În câteva zile, acele cuvinte de pe oglinda de la baie vor deveni invizibile.

Motivul psihologic este complex, dar o modalitate simplă de a-l exprima este următoarea: creierul nostru este condiționat să acorde atenție lucrurilor care ies în evidență.

Lucruri noi, lucruri șocante, lucruri fascinante.

Dacă faci această asociere puternică între spălarea dinților (un comportament pe care îl faci în fiecare dimineață) și citirea afirmațiilor tale, ar putea funcționa. În teorie, ar trebui să funcționeze. Dar tu și cu mine știm că va funcționa și dacă aplici.

Dacă ai ales iubitoare, în ziua respectivă, aplică să fii iubitoare cu cei din jurule tău.

 1. Iei câte un cuvânt pe rând. Să presupunem că vrei să îmbunătățești relația pe care o ai cu familia, prietenii și membrii echipei. Astfel ai putea să vrei, să fii mai „iubitoare”.

 2. Ai văzut ce am făcut chiar acum? Am definit „iubirea” într-un mod operațional. Acum știm ce vrem să facem mai bine. Vrem să ne comportăm mai bine cu oamenii din jur.

 3. Decide care sunt comportamentele pe care vrei să le schimbi, astfel încât să poți începe să trăiești în aliniere si iubire cu angajamentul tău. De exemplu: ascultă înainte de a reacționa sau de a presupune, pune întrebări în loc să te contrazici, complimentează cel puțin o persoană în fiecare zi. Acum știm ce înseamnă iubirea. Am definit-o.

 4. În bilețelul tău, acum, poți pune o întrebare de genul acesta: Care este următorul pas de acțiune pe care îl pot face astăzi pentru a-mi trăi angajamentul plin de iubire? Alege un lucru de genul: "îl voi întreba pe colegul meu despre copilul său și îl voi asculta plin de iubire".

 5. Seara, întreabă-te: pe o scară de la 1 la 10 cât de bine mi-am trăit angajamentul  cu iubire astăzi? Ce pot face mai bine mâine sa pot trai totul cu mai mula iubire?

Sper că ți-au fost de ajutor! Cu multa iubire,si spre folos!

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page