top of page
Poza scriitoruluiNela Chirila

Convingeri limitative si cum ne afecteaza viata.

Ce sunt convingerile limitative și cum ne afectează

Convingerile limitative sunt gânduri, idei și presupuneri care ne limitează progresul.

Convingerile limitatoare sunt acele credințe care te restricționează într-un fel – și se bazează de obicei pe frică sau îndoială de sine. Există, de asemenea, multe credințe limitative pe care le „moștenim” în timpul copilăriei.

Ar putea fi antrenorul tău de softball să îți spună că „doar nu ești atletic, nu ca fratele tău”. Ar putea fi pierderea unui rol din piesa școlii. În loc să te lași rănit pentru puțin timp, adaugi „nu poți acționa sau cânta” propriilor convingeri limitative din acel moment.

Pentru cei mai mulți dintre noi, nu reprezintă o problemă până când ne asumăm o provocare din viața noastră care necesită curaj semnificativ și un pas în necunoscut: lucruri precum căsătoria, mutarea într-o țară nouă sau schimbarea carierei. În acest moment, își ridică capetele demonice oriunde te uiți.

Cea mai mare parte a muncii care duce la schimbarea carierei este de fapt în schimbarea convingerilor noastre despre ceea ce este posibil. În exterior, se pare că căutăm o nouă direcție de carieră. De fapt, intrăm în luptă cu propriile noastre concepții despre realitate. Și, ca în orice luptă, este vital să-ți poți vedea clar adversarul.

publicului. Nu pot să performez la acest job unde am fost angajat. Nu pot să fac… (x, y, z). 

„Nu știu să…”

Ex: Nu știu cum să fac acel raport. Nu știu cum să scriu un articol. Nu știu cum să fiu un lider bun. Nu știu să fac… (x, y, z). 

„Am încercat, dar nu mi-a ieșit”

Ex: Am încercat să învăț Photoshop, dar nu am reușit. Am încercat să scriu articole, dar nu mi-a ieșit. Am încercat să lucrez cu colegul X, dar nu ne-am înțeles bine. Am încercat să comunic mai bine cu colegul Y, dar nu reușim să ne placem. 

„Mi s-a spus că…”

Aceasta este tot o convingere limitativă, dar vorbește despre tine prin ochii altcuiva. Și deseori ne atribuim cuvintele altora. „Mi s-a spus că sunt neîndemânatic. Mi s-a spus că nu scriu bine. Mi s-a spus că experiența mea nu e potrivită pentru acest job. Colegul X mi-a spus că n-am făcut o treabă bună și că nu pot realiza rapoarte bune.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Minciuna te ridica,minciuna te coboara!

Taxonomia minciunii conform Sfântului Augustin Augustin de Hipona, cunoscut și ca Sfântul Augustin [de Hipona], conform numelui său din...

Nu muri cu mortii tai!

Nu muri cu morții tăi. Știai că atunci când îți plângi morții, plângi pentru tine, nu pentru ei? Plângi pentru că i-ai "pierdut" pentru...

Tata absent

Tată absent Fizic sau Emoțional sau cu un Tată Abuziv sau Alcoolic Astăzi vreau să îți vorbesc despre o durere pe care poate ai simțit-o...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page