top of page

Perfectionismul =nu sunt destul de bun

Viața este un drum cu urcușuri și coborâșuri, dar uneori, cele mai valoroase lecții vin parcă prea târziu. Conform psihologilor, aceste lecții includ importanța trăirii momentului prezent, valoarea autenticelor relații interumane, prioritizarea sănătății mentale și fizice, și învățarea continuă.

1. Fericirea este o alegere: Fericirea nu este ceva ce ni se întâmplă pur și simplu. Este o decizie pe care o luăm în fiecare zi. Deși adesea uităm că fericirea noastră este în mare parte sub controlul nostru, tendința este să credem că depinde de factori externi.

2. A trăi în prezent este esențial: Mulți dintre noi tind să se gândească prea mult la trecut sau să se îngrijoreze de viitor. Suntem adesea atât de prinși în ceea ce a fost și ce ar putea fi, încât uităm să apreciem ceea ce este.

3. Eșecul este un pas spre succes: Eșecul nu este sfârșitul drumului. Este doar un ocol sau o oprire. Psihologia susține această noțiune.

4. Importanța renunțării: Una dintre cele mai importante învățături din budism este principiul detașării sau eliberării. Mulți oameni realizează prea târziu că și-au petrecut prea mult timp urmărind fericirea, fără să știe că ar fi putut alege să fie fericiți tot timpul.

5. A fi egoist poate fi altruist: În viețile noastre, deseori acordăm prioritate nevoilor altora față de ale noastre. Credem că abnegația este cheia pentru a fi o persoană bună. Dar psihologia ne spune că uneori, a fi egoist este necesar. Să ai grijă de tine emoțional, fizic și mental nu este important doar pentru bunăstarea ta, ci îți permite să ai grijă mai bine și de cei din jur.

6. Acceptarea este cheia păcii interioare: Lupta împotriva realității duce doar la suferință. Pe de altă parte, acceptarea a ceea ce se întâmplă în viețile noastre poate duce la pacea interioară. Psihologia susține acest principiu.

7. Este în regulă să spui „nu”: A spune „da” la orice poate duce la stres, epuizare și chiar resentimente. Este esențial să stabilim limite și să ne prioritizăm propriile nevoi. Multor oameni le este greu să spună „nu” pentru că se tem de confruntare sau nu vor să-i dezamăgească pe alții.

8. Perfecțiunea este un mit: S-ar putea să sune contraintuitiv, dar străduința spre perfecțiune ne poate reține de fapt. În căutarea perfecțiunii, deseori ne stabilim obiective și standarde de neatins pentru noi înșine.

Acest lucru poate duce la stres, anxietate și un sentiment constant de inadecvare.Perfectionismul nici odata nu se considera suficient de bun.Cercetările psihologice arată că perfecționismul poate fi dăunător sănătății noastre mintale. În schimb, este mai sănătos să te străduiești pentru progres și creștere personală.


3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Rugaciune🙏

Rugăciune sistemică către strămoşi „Vizualizează-ţi părinţii în faţa ta, în spatele lor pe bunicii tăi, în spate pe străbunicii tăi şi pe toți strămoşii tăi. Include aici unchi, mătuşi. Pentru fiecare

Mintea intuitiva e darul divin

"Mintea intuitivă este un dar, iar mintea rațională, servitorul ei de nădejde. Am creat o societate care onorează servitorul dar a uitat darul" - exprima A. Einstein. Forța intuitivă nu poate fi distr

Cuvantul are mai mare putere decât gândul!

Orice afirmi, atragi! Cuvantul are putere mai mare decat gandul. Campul electric al creierului ajunge doar la cativa centimetri in jurul craniului, astfel doar neuronii si unele celule sunt influentat

Comments


bottom of page