top of page

Karma de familie: cum poti vindeca ranile transgenerationale

Karma de familie poate fi prezenta in subconstientul tau, fara sa iti dai seama. Anumite comportamente pe care le ai sunt ghidate de aceasta. Tu poti sa rupi ciclul suferintelor din neamul tau!

Ranile transgenerationale sau traumele transgenerationale sunt un subiect relativ nou pentru noi, iar psihologii abia acum au acumulat suficiente informatii pentru a ne explica ce urmari au asupra noastra. Karma de familie se transmite din mama in fiica sau fiu, de la tata la copil, dar nu e tot. Uneori putem purta traumele stra-stra-bunicilor nostri, pe care nici macar nu i-am cunoscut.

Ce este karma de familie?

Poate ca am aparut intr-o anumita familie pentru anumite lectii si experiente pe care aceasta ni le ofera. Ne pot transmite trasaturi, negativitati, traume si neajunsuri noua si altor membri ai familiei, din generatie in generatie.

Membrii familiei au anumite credinte colective, comportamente si tipare energetice pe care le adoptam pentru ca suntem complet imersati in acel mediu familial. Percepem aceste lucruri ca fiind normale, deoarece copiii sunt foarte impresionabili si absorb conditiile si credintele mediului inconjurator ca niste bureti.

Asadar, indiferent de credintele, valorile si comportamentele pe care le are o familie, noi preluam trasaturi similare. Acestea ne determina sa ne simtim si sa ne comportam intr-un anumit mod. „Cauzele” lor au o multime de „efecte” asupra noastra. In plus, comportamentele noastre provoaca o multime de efecte asupra lor.

Asadar, o familie detine o vibratie colectiva care se transmite din generatie in generatie. Karma se bazeaza pe cauza si efect, iar familia noastra provoaca multe efecte asupra noastra si noi provocam multe efecte asupra ei.

De aceea, uneori ni se intampla lucruri negative desi suntem oameni buni. Sau simtim o anumita frica sau fobie fara motiv, pentru ca nu am trecut prin situatii similare. De multe ori, comportamentele noastre nu sunt ghidate de propriile experiente, ci de karma de familie pe care o purtam!

Din fericire, putem sa intrerupem acest ciclu si sa ne vindecam, pentru a transmite generatiilor viitoare o karma curata!

Constientizeaza si trezeste-te

Realizeaza de unde provine trauma. Vorbeste cu cei mai in varsta membrii ai familiei si incearca sa afli trecutul lor. Sapand adanc in istoria lor, care este si a ta, vei simti un val de eliberare datorat cunoasterii adevarate a radacinilor tale.

Invata din karma familiei

Ce le provoaca comportamentele celor din neamul tau? Care sunt efectele asupra tuturor celor din familie? Daca invatam din experientele la care suntem expusi, putem elibera karma. Daca nu invatam lectiile, atunci s-ar putea sa fim nevoiti sa le repetam mai tarziu, in aceasta viata sau intr-o alta viata. Acordand atentie lectiilor pe care familia ta le poarta, poti elibera karma si poti merge mai departe pe drumul tau.

Schimba modul in care te raportezi la familia ta

Adesea, trauma se hraneste din comportamentele noastre distructive. O relatie sanatoasa cu parintii se formeaza in momentul in care ai taiat tiparele emotionale de atasament fata de ei. Ne iubim parintii, dar nu traim cautandu-le validarea. Momentul in care incepi sa iti traiesti popria viata, sub controlul tau, va fi inceputul vindecarii de karma de familie pe care o porti.

Ofera un exemplu, astfel incat ceilalti membri ai familiei sa vada ca exista o alta cale

Nu iti poti schimba familia, dar poti schimba modul in care interactionezi cu ea. De indata ce ii ierti si ii accepti, pur si simplu, pentru ceea ce sunt, vei vedea ca atitudinea ta fata de ei se schimba. Vei fi mai calma, mai putin in pozitie de atac si mai mult in starea de a primi. In timp, cu siguranta, comportamentul tau se va reflecta si in al lor.

Va fi greu sa te rupi, vei reveni in cercul karmic cunoscut, pentru ca este confortabil. Apoi te rupi iar, simti durerea si e destul de greu sa o invingi. Insa, daca ai rabdare cu tine si iti acorzi timp, vei vedea cum spiritul tau capata noi valente si privesti lumea cu alti ochi. Vei vedea prin filtrul propriu, nu prin ochelarii pusi de traumele transgenerationale din familia ta.


21 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Sanatatea Emotionala

Cele cinci elemente de care depinde puterea emoțională Sănătatea emoțională este la fel de importantă ca sănătatea corpului fizic. Sunt cinci elemente care ne ajută să ne dezvoltăm puterea emoțională.

Din înțelepciunea Atlantidei

Din intelepciunea Atlantidei "1.- Nu reactiona!! Sa facă ce vor sa facă , sa zică ce vor să zică,te adoră sau te agresează, invață să curgi si să nu reactionezi. Astfel vei tăia karma care înconjoară

Comments


bottom of page