top of page

Drumul lui Sf.Mihail

"O misterioasă linie imaginară unește șapte mănăstiri, din Irlanda până în Israel. Este doar o coincidență? Cele șapte sanctuare se află la mare distanță unul de celălalt, dar perfect aliniate. Conform legendei, linia Sfântului Arhanghel Mihail este reprezentată de lovitura sa de sabie care desface dimensiuni.

1. Skelling Micheal

Traseul începe din Irlanda, de pe o insulă pustie, unde Arhanghelul Mihail i-a apărut Sfântului Patrick pentru a-l ajuta să-și elibereze țara de diavol. Aici apare prima mănăstire „piatra lui Mihail”.

2. Saint Micheal's Mount

Linia continuă spre sud și se oprește în Anglia, la muntele Sfântului Mihail. Se spune că aici Arhanghelul ar fi vorbit cu un grup de pescari.

3. Mont Saint Michel

Linia sacră ajunge apoi în Franța, pe o altă insulă celebră, Mont Saint Michel, și acesta unul dintre locurile de apariție a Arhanghelului Mihail. Frumusețea sanctuarului și a golfului situat pe coasta Normandiei, fac ca acest loc să fie unul dintre cele mai vizitate situri turistice din întreaga țară. De asemenea, este Patrimoniu Mondial Unesco din anul 1979. În anul 709, Arhanghelul Mihail îi apare episcopului locului, cerându-i să construiască o biserică în stâncă. Lucrarea a fost începută de episcop și continuată de călugării benedictini.

4. Sacra di San Michele

La peste 1000 de kilometri distanță, în Val di Susa, Piemont, răsare al patrulea sanctuar. Linia dreaptă unește și acest loc sacru de mănăstirile dedicate Arhanghelului Mihail. Construcția mănăstirii începe în jurul anului 1000, iar de-a lungul timpului sunt adăugate noi structuri.

5. Sanctuarul Sfântului Arhanghel Mihail

Peste încă aproximativ 1000 de kilometri în linie dreaptă se ajunge în Puglia (Italia), pe Gargano, acolo unde o peșteră inaccesibilă a devenit un loc sacru. Sanctuarul a fost construit după ce Arhanghelul Mihail i-a apărut Sfântului Lorenzo Maiorano.

6. Mănăstirea Symi

Din Italia, linia ajunge la a șasea mănăstire, situată în Grecia, pe insula Symi. Aici se află o efigie a Arhanghelului, înaltă de 3 metri și una dintre cele mai mari care se găsesc în lume.

7. Mănăstirea Carmelului

Linia sacră se oprește la Haifa (Israel), la Mănăstirea de pe Muntele Carmelului. Acest loc este venerat încă din antichitate, iar construcția sanctuarului datează din secolul al XII-lea."


1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Rugaciune🙏

Rugăciune sistemică către strămoşi „Vizualizează-ţi părinţii în faţa ta, în spatele lor pe bunicii tăi, în spate pe străbunicii tăi şi pe toți strămoşii tăi. Include aici unchi, mătuşi. Pentru fiecare

Perfectionismul =nu sunt destul de bun

Viața este un drum cu urcușuri și coborâșuri, dar uneori, cele mai valoroase lecții vin parcă prea târziu. Conform psihologilor, aceste lecții includ importanța trăirii momentului prezent, valoarea au

Mintea intuitiva e darul divin

"Mintea intuitivă este un dar, iar mintea rațională, servitorul ei de nădejde. Am creat o societate care onorează servitorul dar a uitat darul" - exprima A. Einstein. Forța intuitivă nu poate fi distr

Comments


bottom of page