Unde este atenția ta acolo este şi energia ta, unde este conştiința ta acolo este și puterea ta. Dacă te laşi prins în jocul minții, în plasa gândurilor pierzi nu doar clipa prezentă dar şi numeroasele ocazii care te aşteaptă.
În ACUM sunt oportunități care se ivesc în drumul spre împlinirea visului nostru, dar unde suntem noi ca să le fructificăm? Mintea noastră rulează la nesfârşit propriile probleme trecute, conflictele zilnice, poate o ceartă neterminată dar pe care mintea vrea să o „termine” acum şi dacă o laşi toate aceste gânduri negative vor trezi în tine stări negative şi apoi te întrebi:
- De unde durerea asta de cap? - De ce toate mi se întâmplă mie? - De ce sunt așa de nefericit/ă? - De ce nu mă iubește nimeni? - De ce mi se întâmplă mie astfel de lucruri? - De ce-mi merge din rău în mai rău? - De ce? De ce? ... ... De ce?
Dar tu eşti atent la cuvintele pe care le rosteşti zilnic?
Te-ai gândit la puterea pe care o are un cuvânt şi la implicațiile pe termen lung asupra stării tale de sănătate, asupra modului în care se va derula viața ta? Toate credințele tale, toate gândurile pe care le întreţii mental şi care au devenit o rutină încât uneori nici nu le mai conştientizezi, îţi influenţează nu doar starea ta emoţională dar şi viaţa.
Căci interiorul creează exteriorul şi altfel spus credinţele tale profunde vor determina ceea ce viaţa îți va aduce în cale. Ca ființe umane, suntem programați să evoluăm – nu numai biologic ci și mental, emoțional, și spiritual. Cei mai mulți dintre noi au o dorință interioară de a deveni mai buni, mai fericiți și mai împliniți.
Dar ați observat că unele aspecte ale vieții sunt mai ușor de schimbat decât altele? Dacă simți la fel, nu te ingrijora. Nu ești singurul. Rămânem blocați în anumite aspecte ale vieții dintr-un motiv foarte simplu: nu credem în ceea ce putem deveni. Avem îndoieli și convingeri care ne limitează.
O convingere care te limitează este un mesaj pe care ți-l trimiți ție însuți și care îți limitează respectul de sine și încrederea în sine: aceste mesaje îți spun ceea ce nu poți fi, nu poți face sau nu poți avea. Deseori aceste convingeri limitative sunt inconștiente. Adică e posibil nici să nu fii conștient de faptul că ai o convingere limitativă despre un anumit aspect al vieții tale. Dar dacă te simți blocat, poți fii sigur că perpetuezi undeva, în subconștient, o convingere limitativă.
Convingerile limitative ne influențează acțiunile și energia pe care le manifestăm în viața de zi cu zi. Iată un exemplu: dacă mergi la un interviu cu convingerea că nu ai cum să obții acel loc de muncă, felul în care te prezinți nu va fi atât de bun pe cât ar putea fi dacă ai avea convingerea că ești candidatul perfect. Când îți modifici aceste convingeri, îți poți schimba – și îți vei schimba – și viața. Iată câțiva pași pentru a-ți infrunta convingerile limitative personale și a le transforma, astfel încât să-ți poți îmbunătăți fiecare aspect al vieții, inclusiv pe tine însuți:
Pasul 1: Conștientizează-ți convingerea limitativă. Pentru a face o schimbare, întâi trebuie să știi ce nu merge. Mulți vor să sară peste acest pas; preferăm să nu ne recunoaștem lipsurile. Dar dacă le evităm nu facem decât să rămânem în continuare blocați. În schimb, identifică ceea ce te ține în loc. Apoi vei putea face pașii necesari pentru a le rezolva. Pune-ți următoarele întrebări: Unde mă simt blocat? De ce-mi este teamă? Ce tipare repet, care nu-mi fac bine? Răspunsurile te vor îndruma exact către convingerile limitative și vor clarifica acele aspecte unde trebuie să evoluezi și să elimini blocajul pe care ți l-ai impus singur, convingerile limitative. În ceea ce privește relațiile, de obicei convingerile limitative sunt sentimente și gânduri de genul: “Îmi este teamă că voi fi rănit”, “Îmi este teamă că nu voi găsi partenerul potrivit” sau “Îmi este teamă că nu merit ceva bun”. În ceea ce privește domeniul carierei, convingerile limitative sunt gânduri și sentimente de genul: “Mi-este teamă că nu sunt suficient de bun”, “Mi-e teamă că nu am ce-mi trebuie”, sau “Mi-e teamă că nu voi face față”. Analizează-te pe tine însuți, infruntă-ți teama, apoi fă următorul pas și depășește-o.
Pasul 2: Trebuie să crezi într-o realitate superioară. Oricine a realizat ceva îți poate spune că întâi de toate a crezut într-un scop, apoi l-a pus în practică. Convingerea precede scopul. Trebuie să crezi într-o realitate superioară — una pe care nu ai acceptat-o încă — înainte ca ea să devină o realitate. Acest tip de convingeri pot fi numite “convingeri superioare”, deoarece ne transcend limitarile interioare. Exemple de convingeri superioare în ceea ce privește relațiile pot fi: “Aleg să cred că există undeva o parteneră incredibilă pentru mine”, “Aleg să cred că merit să fiu iubit”. Legat de carieră, schimbă-ți atitudinea: “Cred că POT face față”, “Cred că pot avea prosperitate și fericire în viața mea”, “Cred că am un scop în această viața și-l voi găsi”. Dacă îți găsești armonia interioară și poți realiza această comunicare interioară, vei rezona cu convingerile tale superioare, chiar nu e totul foarte clar. O dată ce ai făcut-o, le vei transforma în realitate.
3. Rămâi conectat cu realitatea superioară și ea va deveni realitatea ta. Orice există și-a început existența în tărâmul gândurilor. Când rămâi conectat la convingerile superioare care-ți spun că “poți face și vei face”, acestea nu au altă șansă decât să devină realitate. Cu cât ești mai dedicat acestor convingeri, cu atât mai repede ele se vor împlini. Când simți că teama și convingerile limitative își fac apariția (și își vor face), trebuie doar să cauți să te reconectezi la acele convingeri superioare. Cu cât vei face mai des acest lucru, cu atât vor deveni realitate. Îndreptându-ți atenția către posibilitățile tale personale, îți vei transforma fiecare aspect al vieții. Transcende-ți convingerile limitative și vei realiza tot ceea ce îți dorești din interior.
Comentarios