top of page

Scrisori de eliberare emoțională

Constelații familiale de Bert Hellinger este o metodă de a dizolva nodurile alberului genealogic care le moștenim de la strămoși și ne influențează negativ viața. Se poate echilibra, soluționa, compensa și rezolva, ceea ce în acel timp nu a fost posibil.

PACTUL INFANTIL

Pactul infantil nu este o promisiune inconștientă a copilului, este o reacție de iubire pentru părinți, participând la evenimentele din viața părinților, e un mod de a se dărui total părinților. În creatura fragilă și vulnerabilă care noi toți suntem când venim pe lume, iubirea se împletește cu necesitățile primare. Nevoia indispensabilă de protecție a copilului și completa dependență de cine îi garantează nutrimentul și susținerea se leagă de sentimentul de iubire cel dat si primit devenind una și aceeași. Iubirea se împletește mereu cu instinctul de supraviețuire și va deveni primul motiv al neînțelegerilor.

În acest mod iubirea care ține copilul legat la viață pentru al hrăni și ai asigura siguranța de iubire lipsește sau nu este simțită în modul în care copilul înțelege iubirea, atunci copilul intră într-un spațiu numit FRICĂ, care activează într-un mod sau altul conștient, inconștient, de a interveni să ajute părinții. În felul acesta se nasc pacturile infantile. Dimensiunea pericolului și a suferinței sunt înregistrate și asimilate de copil într-un mod mai dramatic pentru căci ei nu știu că atunci când văd că părinții se ceartă, se și împacă, el înregistrează doar tragedia cerții și se simte vinovat pentru tot ceea ce se întâmplă între părinți, gândind că totul este din cauza sa, în felul acesta el face pacturi, promisiuni pentru a nu pierde iubirea. Exemple:

  1. Dacă te văd mereu tristă și te simți mereu singură renunț la viața mea pentru a-ți ține companie, să te fac să râzi, etc...

  2. Dacă ești bolnavă eu am să te vindec și am să fiu mereu lângă tine până te vindeci.

  3. Dacă bunicii te-au tratat rău, voi deveni eu părintele tău.

  4. Dacă alții te-au dezamăgit atunci voi deveni eu tot ceea ce tu vrei.

  5. Orice tu ai pierdut eu ți-l port înapoi sau dacă nu, nici eu nu am să am

  6. Orice tu ai văzut murind și îți lipsește iau eu locul său (am să fiu eu soțul care nu ai putut să-l ai, fiul care nu a trăit, fratele care a murit prea devreme, prima ta iubire.

  7. Dacă alții nu te-au recunoscut, susținut, răsplătit am să o fac eu și pentru ei.

  8. Orice s-ar întâmpla eu am să împart cu tine soarta ta și am să fiu compensarea ta. Crezi că într-un mod sau altu te privește și pe tine?

Fără să dizolvi aceste promisiuni nu poți descărca acele emoții care ne acompaniază zi de zi și ne blochează și rămânem blocați în trecut.

Mai sunt PROMISIUNILE PRENATALE care sunt asemănătoare numai că nu intervin pe plan al comunicării biologice ce vin ca informații și copilul răspunde și răspunsurile sunt pe toate planurile de evoluție la toate nivelurile. IUBIREA NU ARE NIMIC DE-A FACE CU ERORILE, EROAREA NU PUNE ÎN DISCUȚIE IUBIREA, IUBIREA NU ȘTERGE EROAREA, DUREREA SE POARTĂ CU IUBIRE.

  1. Exemplu de scrisoare pentru a desface aceste promisiuni:

Astăzi îți dăruiesc cadoul cel mai mare ce un fiu poate să facă pentru părinții săi, eu astăzi și pentru totdeauna te eliberez, de nevoia ca tu să mă vezi și mă recunoști, de nevoia ca tu să fii divers și să îmi dai mai mult, de nevoia ca tu să mă iubești cum aș fi vrut eu.să fiu iubită.Te eliberez de nevoia ca tu să fii fericită, pentru că eu nu știu să fiu dacă nu ești și tu, de astăzi cu capacitatea mea de a fi fericit tu nu ai nimic de-a face. Te eliberez de nevoia mea ca tu să te vindeci pentru că durerea ta stinge viața mea. De astăzi tu cu incapacitatea mea de a aprinde viața mea nu ai nimic de-a face. Eu azi și pentru totdeauna te eliberez de puterea mea de a-ți promite că te salvez, pentru că dacă îmi dau viața pentru tine eu nu am puterea de a-ți scrie destinul tău. Pentru că tu ești pomul iar eu sunt fructul, și nici un fruct poate să vindece pomul, pomul vindecă rădăcinile. Ceea ce în acel timp pentru o iubire mică am legat, ca astăzi pentru o iubire infinit mai mare eu eliberez.

Puteți să scrieți această scrisoare separat pentru mama, pentru tata, bunici, și pentru ceilalți membri feminini sau masculini, pe urmă ardeți scrisoarea și cenușa o puneți la rădăcina unui copac sau plante.

Cu mare drag pentru voi, pentru a face ca iubirea să curgă pentru a desface nodurile. Distribuie, poate ajuți și pe altcineva care are nevoie. Nela Chirila, președinta Holistic Work, Constelator familial

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page