top of page

Pune întrebări minții tale

Pune întrebări minții tale

“Cheia înțelepciunii constă în a ști întrebările corecte.” John Simone Tu ce întrebări îți adresezi în fiecare zi? Pentru că fie că o crezi, fie că nu, genul de întrebări pe care ți-l pui determină tipul de viață pe care o duci. Și nu numai întrebările, ci mai ales întrebările și răspunsurile la acele întrebări.

Asta pentru că întrebările tale declanșează un set de răspunsuri care duc la anumite emoții, care duc la anumite acțiuni urmate de rezultate.

Dacă îți pui întrebări limitative, vei avea rezultate limitate. Dacă îți pui întrebări care îți deschid mintea și te duc înspre pasul următor, vei avea de câștigat.

Unii oameni își pun întrebări de genul:

  1. De ce sunt atât de ghinionist?

  2. De ce nu am făcut asta mai devreme?

  3. De ce sunt mereu într-o asemenea situație?

  4. Răspunsurile pe care le primești îți iau din puterea ta personală, pentru că întrebările nu sunt formulate corect.

Pe de altă parte, întrebări precum:

  1. Ce pot învăța din experiența asta?

  2. Cum pot să merg mai departe?

  3. Pentru ce sunt recunoscătoare?

Îți dau putere. Te provoacă și îți dau de gândit, te pun pe calea spre o viață mai bună. Dacă ești o persoană care, de obicei, nu este prea auto-reflexivă, s-ar putea să fii uimit de puterea întrebărilor și a răspunsurilor în viața ta.

Consider că întrebările și răspunsurile sunt cheia către conștientizarea de sine și creștere personală. Întrebările potrivite ne pot ajuta să ieșim din buclele repetitive ale vieții noastre și să ne conectăm cu sinele superior.

Nu contează dacă te blochezi sau dacă nu știi în acest moment răspunsul la întrebări. Doar pentru că nu primești un răspuns imediat, asta nu înseamnă că răspunsurile nu există. Răspunsurile sunt acolo – mintea ta însă este prea în ceață.

Cu cât întrebi mai mult, cu atât mintea îți va fi mai clară și cu atât vei fi mai pregătit să primești. Pune întrebări cât mai multe, dar să și faci liniște, să asculți răspunsul, căci Dumnezeu răspunde mereu dar tu nu auzi căci faci prea multă gălăgie cu mintea ta.

1. Cine ești tu? Nela Chirilă președinta Holistic Work

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page