Da, Yoga prin râs pot să vă spun că este o frumoasă profesie, poate fi practicată singură sau complementară cu alte profesii.
“Yoga prin râs pot să vă spun că este o frumoasă profesie” – Nela Chirilă
Se poate deschide un club pentru yoga prin râs, se poate face yoga prin râs în diferite companii, în săli de sport, în case de bătrâni, poate fi practicată de speakeri profesioniști, de formatori, în spitale, în dezvoltare personală și life coaching, coaching individual și de grup, pentru exigente speciale, program de formare de Leader certificați (de 2 două zile), Workshop de o zi de Yoga prin râs, Workshop de o zi de a învăța să fii fericit, seminarii, etc.
Laughter Yoga ( Yoga prin râs ) International a început a dezvolta programe oferite de profesioniști de Yoga prin râs sub forma de pachete complete de marketing, documentari, dezvoltare personală și formare profesională. În acest mod se oferă servicii profesionale de Yoga prin râs.
Prin Yoga prin râs se încearcă a se construi o comunitate internațională de persoane cu idealuri asemănătoare, care se unesc pentru a râde împreună, acest lucru având multiple beneficii asupra sănătății. Leader și teacher, oferă serviciile ca bază comercială cu prețul stabilit în funcție de client, de loc, de situație, de renume, de capacitatea profesională de experiență și de alți factori comerciali.
Eu aș vrea să vă vorbesc în special despre importanța introducerii Yoga prin râs în școli, copiii fiind viitorul de mâine, ce îl vrem cu toții să fie cât mai sănătos din orice punct de vedere. Sunt fericită să vă împărtășesc din experiența mea participând în acest moment la un proiect într-o școală din Italia.
Să vă vorbesc prima dată de beneficii:
1) Ajută la dezvoltarea inteligenței emoționale: cum astăzi copiii nu se joaca mult în mod fizic și stau prea mult cu telefoanele, televizorul, computerul, Yoga prin râs încurajează copiii să se joace și să se exprime din plin pentru dezvoltarea lor emoțională.
2) Îmbunătățește rezultatele școlare: râsul ajută la mărirea oxigenării corpului și la mărirea focalizării asupra rezultatelor școlare.
3) Mărește rezistența fizică: prin exercițiile care stimulează râsul, mărește capacitatea de respirație, deci se mărește rezistența fizică.
4) Mărește autostima: prin exerciții de Yoga prin râs se reduc timiditatea, inhibarea, frica de a vorbi în public și alte activități școlare publice.
5) Mărește capacitatea de creație, pentru că prin Yoga prin râs se pun în practică jocuri creative.
Aș vrea să vă vorbesc de stres la copii. Copiii de astăzi care, mișcându-se puțin și fiind obligați să se concentreze de mici, fiind supuși competiției școlare, fiind supuși presiunii de către părinți și profesori de a excela în materii, programa școlară uneori fiind prea încărcată – toate acestea cauzează stres.
În altă ordine de idei: în ultimul timp divorțurile au luat o mare amploare și rezultatul asupra copiilor este lipsa legăturilor afective și a relațiilor pe termen lung a părinților; iar acest lucru creează uneori probleme emoționale.
Faptul că ambii părinți lucrează mult și copiii petrec puțin timp cu părinții pot dezvolta fenomene de izolare. Jocurile Video, TV-ul și internetul au înlocuit jocul liber, interactiv, unde se dezvoltă comunicarea și unde copiii învață a se distra râzând de nimicuri.
Eu am întâlnit în școală copii care au spus că a râde este o chestie stupidă, că nu au motiv de a râde dar văzând colegii lor râzând și făcând exerciții, au început și ei să participe.
Văzând fețele lor micuțe care erau așa serioase și triste, însenindu-se și participând cu cea mai mare plăcere.. am decis să vă arat fotografii cu desene în care și-au exprimat părerea despre această minunată experiență a jocului.
Pentru mine a fost o experiență minunată care a fost ca un dar divin, văzând micuțele lor fețe transformându-se, văzându-i râzând, îmbrățișându-mă și întrebându-mă dacă mă mai întorc săptămâna viitoare.Când plec din școală după câteva ore de râs îmi dau seama cât de norocoasă sunt că fac o astfel de profesie ; pentru că plec de la școală cu sufletul plin de energia lor și de râsetele lor zglobii, care mă fac să îmi dau seama cât sunt de binecuvântată.
O altă experiență este în cadrul unei asociații de voluntariat unde sunt persoane cu dizabilități. Nu vă pot spune câtă bucurie văd pe fețele lor și cât de mult îi ajută să comunice între ei, îmbunătățindu-li-se și sănătatea…
Scurt istoric: Yoga prin râs a fost introdusă în școli pentru prima oară în India, în anul 1998, având rezultate pozitive, mărind capacitatea de concentrare și reducerea problemelor disciplinare. Ca urmare a ei, s-au redus absențele, s-a mărit comunicarea între elevi și profesori, elevii au devenit mult mai optimiști, mai veseli, profesorii spunând că se văd schimbările și chiar și profesorii fiind mai motivați.
Un copil în mod normal ar trebui să râdă de 300 - 400 ori pe zi iar adulții de 10-15 ori însă în realitate lucrul ăsta nu se întâmplă nici la adulți și nici la copii, și ei au început să râdă din ce în ce mai puțin.
“Prin yoga prin râs poți avea aceleași satisfacții ca și atunci când vezi un bătrân râzând” – Nela Chirilă
Eu am vorbit de Yoga în școli dar aceleași satisfacții se pot avea când vezi un bătrân râzând, un adult, orice persoană, o persoană bolnavă.
Și ce este și mai minunat este faptul că devine un mod de a trăi. Și când faci ceea ce îți place, de fapt nu lucrezi ci te distrezi, dăruiești.
“Când faci ceea ce îți place, de fapt nu lucrezi ci te distrezi, dăruiești” – Nela Chirilă
Yorumlar