top of page

Oamenii care rănesc sunt răniți!

Când oamenii sunt nepoliticoși, te jignesc/ atacă/ rănesc, ei au traume nevindecate, sunt plini de venin și acel venin dă pe afară. Important este ca tu să nu permiți ca ei să te otrăvească și pe tine.

Răspunde la rău cu bine, nu răspunde la rău cu rău. Dacă te lași prins într-un conflict, dacă îl jignești/ ataci/ rănești și tu pe celălalt, atunci poți să știi că deja ai permis ca otrava lui să te contamineze.

Nu permite unui om care se comportă într-un mod toxic să-ți strice ziua.

Nu permite unui om plin de venin să te umple și pe tine de venin.

Nu poți împiedica un om să-și împrăștie veninul, dar poți face ca acel venin să nu ajungă în interiorul tău. Păzește-ți inima!

Indiferent cât de bun/ generos/ politicos ești, în viață vei avea de-a face cu oameni care te vor trata într-un mod lipsit de respect/ bunătate, care te vor răni. Și de fiecare dată vei avea de ales între a te umple de venin, a te manifesta dezechilibrat, a face scandal, a jigni și tu sau a răspunde într-un mod echilibrat. Ai de ales între a mușca momeala sau nu.

De câte ori cineva te jignește, te ia peste picior, te atacă, fii conștient: „Acum mi se întinde momeala. Și e alegerea mea dacă o mușc sau nu”.

Cei mai mulți oameni mușcă momeala. Și de cele mai multe ori e aceeași momeală zi după zi, an după an, dar ei continua să o muște.

Alegeți-vă cu înțelepciune bătăliile! Dacă vă lăsați prinși în orice conflict, dacă vă lăsați provocați de oricine, consumându-vă energia cu lucruri și persoane care nu contează, nu veți mai avea energie pentru bătăliile care chiar contează. (Joel Osteen)

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Rugaciune🙏

Rugăciune sistemică către strămoşi „Vizualizează-ţi părinţii în faţa ta, în spatele lor pe bunicii tăi, în spate pe străbunicii tăi şi pe toți strămoşii tăi. Include aici unchi, mătuşi. Pentru fiecare

Perfectionismul =nu sunt destul de bun

Viața este un drum cu urcușuri și coborâșuri, dar uneori, cele mai valoroase lecții vin parcă prea târziu. Conform psihologilor, aceste lecții includ importanța trăirii momentului prezent, valoarea au

Mintea intuitiva e darul divin

"Mintea intuitivă este un dar, iar mintea rațională, servitorul ei de nădejde. Am creat o societate care onorează servitorul dar a uitat darul" - exprima A. Einstein. Forța intuitivă nu poate fi distr

コメント


bottom of page