Psihogenealogia pune mare accent pe faptul de a deveni conștienți de această familie care trăiește în noi. Suntem rezultatul unui ansamblu de proiecții, de identificări și de repetiții. În noi trăiesc nu doar părinții, ci și toate rudele apropiate și chiar adulții care ne-au fost aproape în copilărie.
Suntem o verigă din lanțul generațiilor, legate fizic prin gene și pe plan psihic prin inconștientul familial.
Încă din momentul concepției, copilul este obiectul unor proiecții ale familiei sale. Apoi, prenumele și numele de familie și, ulterior, caracteristicile fizice, sexuale, emoționale și intelectuale sunt evaluate în raport cu membrii arborelui său genealogic și prin comparație cu frații și surorile sale.
Așadar, fiecare copil este, încă din momentul concepției, obiectul unor proiecții ale familiei sale. Cu cine va semăna el? Părinții își imaginează ce trăsături fizice și de caracter va avea în funcție de calitățile membrilor arborelui genealogic.
Al doilea obiectiv al psihogenealogiei este să ne ajute să ne eliberăm, să ne descoperim adevăratul eu, să învățăm să ne iubim și să fim împăcați cu noi înșine, transformând în mod pozitiv influențele negative din istoria noastră familială.
Când ne referim la dificultăți cu privire la prosperitatea financiară, boli psihosomatice, accidente, dependențe, sinucideri, crime sau incest, trebuie să avem în vedere că, de la o generație la alta, se repetă un anumit tip de “modele”, ca un fel de repetiții provenite din inconștientul familial.
Multe din alegerile noastre sunt influențate de ceea ce au trăit strămoșii noștri. Pentru a ieși din sfera acestor modele nefaste trebuie să conștientizăm aceste repetiții care apar în viața noastră, să le decodăm și să le dezactivăm. Ceea ce nu ajunge la nivelul conștiinței se întoarce sub formă de destin.
Acestea sunt doar câteva exemple prezentate în carte, iar o mai bună înțelegere a acestor fenomene are beneficiul de a ne putea permite manifestarea liberă în această viață, dezrobiți de poveri care nu ne aparțin.
Comentarios