top of page

Mama, tata, îmi este frică să dorm singur

Actualizată în: 17 ian.

Frica de a adormi poate să aibă diferite cauze, cele mai frecvente sunt frica de separație, frica de a face pipi în pat și urmând reproșuri și pedepsire, pedepsirea nu va face decât să mărească această frică a copilului.

Copilul are frică să nu fi respins, abandonat și dat la străini poate să se simtă împotriva părinților furioși și să aibă frică de un sentiment de al său.

Aceste frici nu vor dura mult timp dacă părinții sunt răbdători și stă lângă copil, el va depăși aceste frici mergând lânga el când merge în pat, jucându-vă cu el, punând perna favorită, pătura favorită, poate să atenueze această frică a copilului.

Dar atenție căci atunci când copilul face pipi în pat o face de a marca locul în mod subconștient pentru că se simte amenințat că i se încalcă teritoriul poate să fie o imaginație a lui că vine "o fantomă bau bau noaptea în pat"

Ori chiar cineva încalcă teritoriu copilului care face pipi în pat ar trebui mămicile să fie atente dacă cineva încercă să abuzeze de copil făcând o propunere indecentă ori chiar punând mâna în zonele intime a copilului care trăiește la cămin și este necesară eu știu să fie curățat spălat în zonele intime.

Dacă persoana respectivă nu o face cu gentilețe el poate să perceapă ca un abuz. Deci nu certați copilul și fiți atenți, dar nu deveniți nici paranoici că cineva a încercat să vă violeze copilul.

Nu tratați cu indiferență copilul dacă a fost atins în zona intimă ori i s-a făcut o propunere indecentă este posibil să nu spună de frică de rușine. Sunt terapii cu povești care sunt terapeutice pentru copii.

Dar și dacă cineva din familie a suferit un viol copilul poate intra în această energie și să simtă ca o amenințare de teritoriu, se poate vedea într-o constelație făcută copilului cu ajutorul poveștilor ori o constelație făcută de mamă.

Mergeți cu el la un psiholog, terapeut pentru a ajuta copilul să se deschidă. Iubiți-vă copiii și ascultații ce simt. Se poate face și constelații familiale pentru a vedea dacă nu a fost în arborele genealogic încălcare de teritoriu (violuri, abuzuri). Sunt constelații familiale pentru copiii cu ajutorul poveștilor, în acest fel ei se pot deschide mai ușor pentru a reuși să își vindece emoția. O zi minunată!

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page