top of page

Mă dor rădăcinile

Mă dor strămoșii.

De fapt când nu știi ce te doare putem spune că ne dor strămoșii, adică am preluat din arborele genealogic emoții de care nu suntem conștienți, făcând o genogramă putem descoperi originea emoției. Unele lucruri se întâmplă în viața noastră și nu ne explicăm de ce.

Punctul de plecare al acestei orientări este descoperirea faptului că o parte semnificativă a nevrozelor și problemelor cu care ne confruntăm repetă nevrozele și problemele altor membri ai familiei – părinți, unchi, bunici sau chiar strămoși mai îndepărtați.

Unele relatări par să țină de domeniul anecdoticului – de exemplu, tulburările de respirație ale unui pacient au fost rezolvate în momentul când a aflat că unul din bunici s-a sufocat în trașsee, datorită armelor chimice folosite de germani în Primul război mondial.

În ce măsură iubirile, revoltele, deznădejdile vieții noastre repetă trăirile și alegerile înaintașilor noștri?

Conștientizarea faptului că printr-o fidelitate inconștientă față de familia de origine putem face alegeri care nu ne aparțin întru totul, este o descoperire eliberatoare. Nu suntem condamnați să repetăm viețile părinților și bunicilor noștri. Avem libertatea de a alege. Important este de a conștientiza și de a dori să ne dorim să trăim destinul nostru.

Eu am decis să îmi trăiesc destinul meu. Onorez strămoșii mei căci prin ei a ajuns viața la mine. Iau de la ei ceea ce îmi place și sunt creatorul destinului meu.

Nela Chirilă presedinta Holistic Work

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page