top of page

Iubirea nu rănește!

Amintirile iubirii nu se șterg niciodată. Ele ghidează și influențează omul mult timp după ce sursa lor de stimulare a dispărut. Orice om care s-a simțit motivat odată de iubirea autentică știe cât de profunde și de durabile sunt urmele pe care le-a lăsat aceasta asupra inimii sale. Efectele iubirii durează deoarece natura iubirii este una spirituală. Omul incapabil să se lase stimulat către cele mai înalte culmi ale realizării de către emoția iubirii este complet lipsit de speranță. El este deja mort, deși pare să trăiască.


Simpla amintire a iubirii este de multe ori suficientă pentru a ridica omul pe un plan superior al efortului creator. Chiar dacă se risipește și dispare, la fel ca un foc care se autoconsumă, forța uluitoare a iubirii lasă în urma ei dovezi indubitabile ale trecerii sale. Adeseori, plecarea ei pregătește omul pentru o iubire încă și mai mare.


Ori de câte ori îți scalzi mintea în frumoasele amintiri ale unei iubiri de altădată, acestea îmblânzesc influența grijilor și motivelor actuale de iritare. Aceste amintiri reprezintă o sursă de scăpare din realitățile neplăcute ale vieții, și - cine știe? - în timpul acestor retrageri temporare din realitatea sumbră, mintea poate accede la o lume a fanteziei din care să se întoarcă cu idei sau planuri care îți pot schimba în întregime viața, din punct de vedere spiritual și financiar.


Dacă te consideri nefericit pentru că ai iubit cândva, dar iubirea ta s-a stins, schimbă-ți gândul. Cine a iubit cu adevărat nu are niciodată nimic de pierdut. Iubirea este tranzitorie. Ea vine când are chef și pleacă fără niciun avertisment. Accept-o și bucură-te de ea atât timp cât rămâne, dar nu o regreta după ce pleacă. Regretele nu o vor aduce înapoi.


Renunță de asemenea la gândul că iubirea nu vine decât o dată în viața omului. Ea poate veni și pleca de nenumărate ori, și nu există două experiențe de iubire care să influențeze omul în același fel. De regulă, există o experiență de iubire care lasă asupra sufletului o impresie mai puternică decât celelalte, dar toate experiențele de acest fel sunt benefice, mai puțin în cazul celor care se umplu de resentimente și de cinism atunci când iubirea lor dispare.


Iubirea nu ar trebui să genereze dezamăgiri. De altfel, ea nici nu ar genera astfel de sentimente dacă oamenii ar înțelege diferența între emoția iubirii și cea sexuală. Principala diferență între cele două emoții este că iubirea are o natură spirituală, iar sexul una biologică. Nicio experiență care atinge inima omului cu o forță spirituală nu poate fi dăunătoare, decât dacă este interpretată greșit din cauza ignoranței sau a geloziei.


Fără nicio îndoială, iubirea este cea mai înaltă experiență de viață.


Misterul transmutării energiei sexuale,

Fragment carte Think and Grow Rich, Napoleon Hill

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Ce este o genograma?

puteți numi o genogramă un arbore genealogic deoarece reprezintă vizual descendența și descendența unei persoane. Dar această diagramă este mai mult decât informațiile obișnuite pe care le vedeți într

7 Lucruri care iti influențează vibratia corpului.

🌹🤍 7 lucruri care îți afectează frecvența vibrațională din punct de vedere al fizicii cuantice. Vibrațiile în fizica cuantică înseamnă că totul este energie. Vibrăm ființe pe anumite frecvențe. Fiec

コメント


bottom of page