top of page

Iubire necondiționată


Iubire necondiționată.

Acest tip de iubire este asociat cu iubirea perfectă. Pare la îndemâna oricui însă, dacă analizăm atent, ca să poți nutri o iubire perfectă trebuie să te eliberezi de orice formă de identificare, pentru că identificarea condiționează.


De ex. Eu Hamlet iubesc necondiționat... din start observați că, există o condiționantă, subiectul care iubește. Mai departe, când spunem eu, ne percepem ca și ceva separat de restul, împărțim lumea în două părți cel care iubește pe ceilalți, o nouă condiționantă...


Altă chestiune ar fi, ce înțelegem prin iubire, ce e iubirea pentru noi?

Pentru mine Iubirea este :dorința ca toate ființele să experimenteze fericire, bucurie....


În Budhism este numită Bodychitta (mintea iluminată)... Adică această iubire necondiționată este produsă de o minte Iluminată.


De asemenea, este asociată cu metoda, adică, tehnica prin care se ajunge la Iluminare... și corespunde realității relativ conventionale.


Bodychitta are două aspecte. Primul este de aspirație, adică eu, practicantul, aspir sa pot nutri intr-o zi iubirea necondiționată, dorința ca toate ființele vii să fie fericite... mă antrenez ca acest gen de iubire să se poată manifesta.


Următorul pas în iluminare aeste implicare. Este dacă vreți o călătorie, întâi alegem destinația, apoi, ne dorim să mergem acolo, pregătim voiajul, toate detaliile, apoi pornim la drum către destinație.


Odată generată aspirația, urmează implicarea. Acestă implicare constă în acțiuni fizice, verbale și mentale... care să producă acest tip de iubire...


Aici vorbim de altruism, toleranță, să încercăm să fim cât mai generoși cu toată lumea, nu doar cu cei care sunt generoși și buni cu noi.


Când vom observa că în mintea noastră nu mai discriminam fiintele, adică ființe dragi, ființe ostile, si ființe care ne sunt indiferente... și le percepem pe toate la fel, suntem capabili efectiv să ne dăm viata pentru ele, atunci putem spune că am dezvoltat acest gen de iubire necondiționată.

Dar drumul începe din interiorul nostru sa ajungem la iubirea necondiționată pentru fiecare parte din noi din viata noastra. Astfel intram in contact cu divinul fin noi cu esenta a ceea ce suntem .


3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Sanatatea Emotionala

Cele cinci elemente de care depinde puterea emoțională Sănătatea emoțională este la fel de importantă ca sănătatea corpului fizic. Sunt cinci elemente care ne ajută să ne dezvoltăm puterea emoțională.

Din înțelepciunea Atlantidei

Din intelepciunea Atlantidei "1.- Nu reactiona!! Sa facă ce vor sa facă , sa zică ce vor să zică,te adoră sau te agresează, invață să curgi si să nu reactionezi. Astfel vei tăia karma care înconjoară

Comments


bottom of page