top of page

Fii blândă cu tine în procesul vindecarii!

Consider că ți-ar fi de folos să știi că atunci când începi procesul terapeutic de vindecare a unei traume, primul stadiu este asemănător cu doliul.

Începi prin a jeli viața care a trecut prin fața ochilor tăi în suferință, plângi zilele lungi în care dezolarea te copleșea și orele care păreau nesfârșite atunci când plângeai și nimeni nu te auzea.

Te compătimești pentru iubirea pe care n-ai primit-o, apoi te înfurii pentru tot răul pe care ți l-ai făcut ție însuți dar și altora. Sunt convinsă că nu îți place să te simți așa! Nu este deloc confortabil! Și te înțeleg!

De ce crezi că majoritatea evită acest travaliu! De ce crezi că suprimă până ajung să se îmbolnăvească! De cele mai multe ori oamenii rămân amorțiți ani la rând în propria suferință, unii nefiind conștienți că se găsesc acolo.

Pentru cei mai mulți dintre noi, din păcate, procesul de vindecare începe odată cu instalarea unei depresii, a unei anxietății care ne înspăimântă sau a unui diagnostic terifiant.

Ajungem să realizăm că nu ne este bine abia când ne trezim singuri, izolați și speriați că ceva nu este în regulă.

Vindecarea traumelor sufletului tău este cea mai dificilă muncă pe care o vei face vreodată.

Deși acest travaliu emoțional poate fi copleșitor sau prea greu de dus, este singura modalitate prin care te poți vindeca de suferință.

Fără această perioadă de doliu, fără acest proces de detașare trauma rămâne în corpul tău, îți corupe mintea si-ți îmbolnăvește corpul.

Îți fură prezentul obligându-te să retrăiești trecutul ca și când ai fi încă acolo.

Singura cale de a te salva este să retrăiești acele emoții pe care le-ai reprimat pentru că erau prea dureroase atunci.

În spațiul sigur al procesului terapeutic îți poți permite să retrăiești acele emoții amenințătoare care au declanșat trauma și pe care atât de mult le-ai evitat.

Atâta timp cât nu poți simți o emoție, nu o poți vindeca! Prin intermediul acestui travaliu al suferinței te reconectezi cu sufletul, cu viața ta așa cum este. În spatele acelor emoții reprimate se ascunde identitatea ta, se ascunde ființa ta autentică.

Terapia este procesul prin intermediul căruia îți recuperezi sufletul din întunericul suferinței pentru a-ți putea redescoperi autenticitatea,lumina din tine!

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Ce este o genograma?

puteți numi o genogramă un arbore genealogic deoarece reprezintă vizual descendența și descendența unei persoane. Dar această diagramă este mai mult decât informațiile obișnuite pe care le vedeți într

Iubirea nu rănește!

Amintirile iubirii nu se șterg niciodată. Ele ghidează și influențează omul mult timp după ce sursa lor de stimulare a dispărut. Orice om care s-a simțit motivat odată de iubirea autentică știe cât de

Comments


bottom of page