top of page

Femeia care moare la naștere

Actualizată în: 7 feb.

Femeia care moare la naștere

B. Helingher spune că o femeie când moare la naștere, este considerată ca o crimă. Dacă femeia nu este onorată (a se onora moartea ca a unui soldat, nu spunând săraca, a se onora demnitatea ei căci știa la ce se expune când a rămas însărcinată) un moștenitor de gen masculin este posibil să moară ori să fie în mare pericol de viață.

Dacă este fată se va simți vinovată și se va simți datoare să o înlocuiască in familie pe mamă și își va sacrifica viața familiei, renunțând să-și trăiască viața sa, destinul său.

Se va crea o spirală prin care viața femeii moarte trebuie platită. Și bărbații vor fi cei care pot plăti cu moartea.

A rămâne însărcinată este cea mai mare realizarea a creației, dar de foarte multe ori femeile și bărbații privesc ca pe ceva foarte incomod. Este un act de risc a rămâne însărcinată și părinții își asumă acest risc. Așa că într-un asemenea caz copilul nu trebuie să poarte sentimentul de vinovație că și-a ucis mama.

Eu am avut o colegă de curs căreia îi murise mama la naștere, avea în jur de 40 ani, nu se gândea la căsătorie pentru că avea grijă de frate și tatăl ei, chiar de nu aveau nevoie de ajutorul său. Când tatăl ei și-a găsit o parteneră după atâția ani a trăit momentul ca pe o trădare pentru că ea intrase în rolul și atribuțiunile mamei sale atât de bine încât se simțea trădată. Practic se simțea moartă din punct de vedere al emoțiilor, sentimentelor personale. Se purta îmbrăcată cu culori închise și mereu tristă.

Făcând constelație a început să se desprindă de rolul în care intrase, să schimbe comportamentul, modul de a vedea lucrurile, de a se îmbrăca, practic a început să trăiască.

În aceste constelații femeile nu acuză bărbatul ci acuză că a fost călcată demnitatea lor în picioare pentru că au fost prinse de frica de moarte. Aducând omagiu acestor femei se evită ca nepoții ori pronepoții să ajungă la spânzurare, la alte gesturi să își ia viața.

În generațiile următoare pot să nu se mai nască băieți sau fete ori nu se vor căsători și pot ajunge să aibă orientări sexuale diverse. E bine de a fi onorată astfel de femeie, dar de a i se respecta demnitatea și nu de a se repeta "Săraca femeie", ea a știut când a acceptat să rămână însărcinată ce riscuri își asumă, într-un cuvât onorată cum sunt onorați soldații care mor pe front.


0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Bình luận


bottom of page