top of page

Fantoma familială

De la generațiile anterioare, moștenim atât un bagaj genetic, cât și un bagaj psihic. Studierea problemelor de natură psihologică au pus în evidență existența unui inconștient familial, care leagă inconștientul individual sau personal de inconștientul colectiv.

Inconștientul personal provine din conținuturile psihice care privesc doar problemele și aspectele proprii, pe când inconștientul colectiv adună inconștientul indivizilor unui grup, deține o cunoaștere și o putere extraordinară. Inconștientul familial ne transmite o moștenire psihică, care ne conduce, atunci când nu este conștientizată, spre un destin particular.

Psihogenealogia, știința care vindecă rănile din trecutul familiei, explorează și analizează holistic evenimentele, traumatismele, secretele, conflictele trăite de strămoși și modul în care acestea influențează viața descendenților. Un demers psihogenealogic presupune aplicarea unor terapii eliberatoare care fac apel la inconștientul familial și transgenerațional, cum ar fi hipnoza, constelațiile familiale...

Ce reprezintă conceptul de „Fantomă familială“, așa cum este el definit in psihanaliză transgenerațională? Fantoma familială reprezintă o structură psihică și emoțională parazită, ce provine de la unul sau mai mulți strămoși și care este purtată și replicată în mod inconștient de un descendent. Este urma lăsată în inconștientul acestuia de secretul de nemărturisit al unuia sau al mai multor înaintași, care se manifestă prin vorbe sau acte bizare, prin fobii și obsesii, ca și cum persoana respectivă ar fi bântuită de ceva ce aparține generațiilor anterioare.

Suntem o verigă din lanțul generațiilor, legate fizic prin gene și pe plan psihic prin inconștientul familial. Multe dintre alegerile noastre sunt influențate de ceea ce au trăit strămoșii noștri. Pentru a ieși din sfera acestor modele nefaste trebuie să conștientizăm aceste repetiții care apar în viața noastră, să le decodăm și să le dezactivăm. Ceea ce nu ajunge la nivelul conștiinței se întoarce sub formă de destin.

Dacă în decursul a trei, patru generații aceste secrete nu se confesează, nu  vin onorate atunci vin ca și energii numite "fantomă" copii cu handicap.

Aceste Secrete vin respectate și onorate.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page