top of page

Diferența dintre suflet și spirit

Care este diferenţa dintre sufletul şi spiritul/duhul unui om?

Care este diferenţa dintre suflet şi spirit? Cuvântul "spirit" se referă numai la partea imaterială a omului.

Oamenii au un spirit/duh, însă noi nu suntem duhuri.

Cu toate acestea Scriptura, numai despre credincioşi, aceia care au Duhul Sfânt, spune că sunt "vii din punct de vedere spiritual" (1 Corinteni 2:11; Evrei 4:12; Iacov 2:26). Necredincioşii sunt "morţi spiritual " (Efeseni 2:1-5; Coloseni 2:13). În scrierile apostolului Pavel, referirile la "spirit" pivotează în jurul vieţii spirituale a credinciosului (1 Corinteni 2:14; 3:1; 15:45; Efeseni 1:3; 5:19; Coloseni 1:9; 3:16).

Spiritul/duhul este elementul din oameni care le oferă acestora abilitatea de a avea o relaţie personală cu Dumnezeu. Oriunde este utilizat cuvântul “spirit,” el se referă la partea imaterială a omului, care include şi sufletul său.

Cuvântul “suflet” se referă nu numai la partea imaterială ci şi la cea materială a omului.

Spre deosebire de oamenii care au un duh, omul este un suflet. În sensul său de bază, cuvântul "suflet" înseamnă “viaţă".

Totuşi, Biblia arată că sensul pentru suflet merge dincolo de “viaţă”. Unul dintre aceste lucruri este îngrijorarea (Luca 12:26).

Oamenii sunt răi prin natura lor aşa încât sufletele lor sunt afectate de păcat. Principiul vieţii este îndepărtat de la om la momentul morţii sale fizice (Geneza 35:18; Ieremia 15:2).

“Sufletul", la fel ca şi “spiritul", este centrul multor experienţe spirituale şi emoţionale (Iov 30:25; Psalmul 43:5; Ieremia 13:17).

Oricând este utilizat, termenul “suflet” face referire la întreaga persoană, în viaţă sau după moarte.

Sensul cuvintelor "suflet" şi "spirit" sunt similare în felul în care sunt utilizate în viaţa spirituală a credinciosului.

Ele sunt însă diferite în ceea ce priveşte sensul lor.

"Sufletul" reprezintă modalitatea orizontală a omului de a vedea lumea.

"Spirit" reprezintă modalitatea verticală a omului prin care intră în relaţie cu Dumnezeu.


Este important să înţelegem că ambii termeni se referă la partea imaterială a oamenilor, însă numai “spiritul/duhul" se referă la umblarea oamenilor cu Dumnezeu.


Cuvântul "suflet" se referă la umblarea omului în lume, atât sub aspect material cât şi imaterial.

9 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Ce este o genograma?

puteți numi o genogramă un arbore genealogic deoarece reprezintă vizual descendența și descendența unei persoane. Dar această diagramă este mai mult decât informațiile obișnuite pe care le vedeți într

Iubirea nu rănește!

Amintirile iubirii nu se șterg niciodată. Ele ghidează și influențează omul mult timp după ce sursa lor de stimulare a dispărut. Orice om care s-a simțit motivat odată de iubirea autentică știe cât de

Comments


bottom of page