top of page

Deschiderea chakrei Rădăcinii

Chakra Radacina – MULADHARA

chakra radacina

Atingem vârful degetului mare cu vârful degetului arătător ne concentrăm atenția asupra chakrei rădăcinii în punctul dintre organele genitale și anus și în intonăm LAM.

Sunt o ființă divină de lumină și sunt în pace protejată și în siguranță.

Tehnici adiționale de Intensificarea energiei în chakra rădăcinii folosirea corpului fizic și conștientizarea existenței sale chakra rădăcinii fiind prima chakra, este și cea mai fizică aceasta însemnează că orice activitate care face ca omul să fie conștient de corpul său fizic va întări această chakra.

Acest lucru se poate spune în special despre activitatea fizică cum ar fi sportul, artele marțiale, mersul pe jos, yoga, tai chi dar și curățenia prin casă, spălatul manual al vaselor, curățarea mașinii, toate ajută, este important să nu facem lucruri care ne produce durere, să nu exagerăm lucrând până la epuizare nu face bine.

Chakra rădăcinii se ocupă În primul rând de împământare expresii de tipul "a fi cu picioarele pe pămân  "sau "a sta", " a se ridica", "a merge pe proprie picioare" indică o bună conectare la pământ și la chakra rădăcinii bine deschise în schimb expresii de genul "a pierde teren" sau a "fi dărâmat de pe picioare" comunică faptul că chakra întâi este închisă sau aproape închisă ori mult închisă ne simțim cumva că "nu suntem chiar cu picioarele pe pământ". Adică ai senzația că "fuge pământul de sub picioare".

În continuare este un exercițiu pentru a îmbunătăți împământarea. Stăm în picioare drept și relaxat, depărtăm picioarele la o distanță egală cu lățimea umerilor, îndoim ușor genunchii, împingem ușor pelvisul înainte, păstrăm corpul în echilibrul, astfel încât greutatea noastră să fie distribuită egal pe toată talpa, lăsăm greutatea să ne tragă în față, păstrăm această poziție câteva minute.

Contractarea mușchilor perineali, prin contractarea mușchilor care se află între anul și organele genitale se poate stimula chakra rădăcinii la fiecare inhalare se contractă acești mușchi în interior și la fiecare exhalare se relaxează acest exercițiu se face timp de câteva minute când stăm așezați, sau în picioare, sau chiar când mergem pe jos.

Cu cât prima chakra va fi mai deschisă noi ne vom simți mai împământați, vom reuși să ne simțim în siguranță.

Fraze care se pot repeta pentru echilibrarea chakrei rădăcini: - mamă dă-mi inocență - mamă tu ești cea care dustrugi toți demonii mei.

Această chakră ajută la a avea o memorie bună, a avea un bun orientament, gestionează sexualitatea. Dezechilibru în această chakră duce la dezechilibre sexuale, prea multă indulgență, lipsă de inocență, rigiditate, severitate, fanatism. Bolule care se pot genera atunci când chajra rădăcina nu funcționează bine: Diareea, prostată, Parkinson, ipotență. Afirmatii care puteti sa le spuneti pentru aceasta chakra: Sunt o fiinta divina de lumina si sunt in pace, protejata si in siguranta. Sunt plin/a de umilinta. Sunt suficient/a asa cum sunt. Presupunand ca vrei sa te concentrezi pe a cultiva o incredere mai mare in tine si in altii, este bine sa stii ca increderea, chiar daca este un principiu spiritual important, daca nu este integrat si in echilibru cu celelalte chakre (cu alte trasaturi ale tale), iti poate face probleme (de exemplu, o incredere prea mare in circumstante nepotrivite).

Este indicat de a sta mult în natură.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentários


bottom of page