top of page

De ce secretele sunt așa negative?

"Pentru că eu Domnul sunt Dumnezeul tău, Și sunt un Dumnezeu gelos care pedepsește vina părinților, o dau asupra fiilor până la a treia, a patra gerație. Esodo20,5

De ce secretele sunt foarte negative? De ce deranjează comunicarea în familie și se ajunge să fie dificilă comunicarea poate să ajungă chiar să nu se mai comunice?

Sunt secrete în toate familiile, dar unele practic condiționează viața individului și a urmașilor săi, gravitatea secretului poate influența câteva generații pentru că un secret poate să genereze suferință și blocajul comunicării între familiari.

În psihogenealogie o analiză tragere rațională a trăirilor familiilor din arborele genealogic, poate să ajute la stagnarea acestui secret și să îl facă inofensiv. Ne ajută să schimbăm în pozitiv viziunea asupra evenimentelor întâmplate în Arbore cu ajutorul analizei prin psihogenealogie a întâmplărilor familiare se poate transforma anumite evenimente traumatice în ocazii de creștere și de dezvoltare.

Ce se întâmplă când un părinte care a trăit o traumă foarte dureroasă o ascunde pentru a evita să se confrunte cu o suferință prea dificilă de povestea din familie, sau un eveniment din viața proprie de care nu poate să vorbească?

Știm mulțumită unor studii de elaborare a doliului că o durere care nu este depășită cu ajutorul voinței și a se face că nu există, lasă o traumă foarte adâncă la nivel subconștient, durerea trebuie trăită, oricare ar fi ea și de acolo din durere de a se ieși cu forța voinței,

A ascunde realitatea, suferința, Indiferent de ce este trăită, a unui secret, a unei rușini, a unei traume, va crea o enormă dificultate de comunicare cu alții și cu ceilalți. Dar în primul rând cu el însăși având mereu această povară a secretului pe suflet.

Pot fi secrete: a unui furt, unei crime, a unui avort, a unei trădări, a unui viol ,a unui incest.

Recent o clientă îmi spune că mama ei pe patul de moarte ia confesat că atunci când era mică a fost violată în nenumărate rânduri de fratele său mai mare, fiind diferență foarte mare între primii născuți și ultimii născuți. Fratele era cu 17 ani mai mare decât mama sa când acest frate a venit din armată ea avea în jur de trei patru ani și acest frate a violat-o, continuând să o violeze în repetate rânduri, mama ei nu a spus la nimeni pentru că era amenințată și avea frica să nu fie pedepsită de părinți și ucisă de frate.

Faptul că a vorbit despre acest secret pe patul de moarte și înainte nu mai vorbise cu absolut nimeni nici măcar la spovedanie semnifică că acest secret s-a dizolvat, a fost confesat și nu mai este pericolul să cadă pe alte generații.

Un copil născut cu dizabilități este rezultatul acestor secrete nespuse de generații, secretele pot să poarte dizabilități pe a treia, a patra generație în primele generații se dă posibilitatea de a ieși aceste secrete la lumină în momentul când nu sunt spuse, sunt ținute mai mult de o generație, două ele ajung sub formă de fantomă adică o energie destul de grea de frecvență joasă acest secret care ajunge la copilul nou născut sub formă de dizabilitate.

Este bine de a ne confesa secretele care ne apasă sufletul pentru că în primul rând un secret neconfesat ne va măcina pe dinăuntru și va dăuna și celorlalte generații.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page