top of page

Cum să-ți depășești convingerile limitative și ce să faci pentru a le transforma în lucruri pozitive


Iată câțiva pași pe care să-i faci pentru a-ți depăși convingerile limitative:

1. Identifică credința limitativă

Da, ca în orice, trebuie să numim mai întâi problema. Ia-ți câteva minute și dedică-le identificării convingerilor tale limitative. Scoate pixul și hârtia și scrie cele mai mari convingeri limitative. Este un sentiment ciudat să vezi gânduri negative despre tine, singur, pe hârtie.

De ce suntem atât de duri cu noi înșine?


2. Identifică minciuna

Toate convingerile limitative conțin o minciună, așa că e bine să o identifici.

De exemplu, cineva care a pierdut pe cineva drag într-un accident de mașină spune că nu poate să conducă, deși are permis de conducere. 

Sau când spui „nu pot să vorbesc în public” deși ai toate abilitățile care îți permit să faci acest lucru 

Încearcă. După ce ai scris credința limitativă, identifică minciuna asociată cu aceasta. Dacă încă simți că credința limitatoare are putere asupra ta, hai să continuăm.


3. Vorbește despre asta

Datorită naturii psihologice a unora dintre credințele noastre limitative mai inhibitoare, scuturarea lor nu este un proces într-un singur pas. Unele dintre aceste gânduri negative sunt atât de adânc înrădăcinate, încât se simt imposibil de depășit. De fapt, am putea fi cu adevărat rezistenți la schimbarea acestei părți a identității noastre.

De fapt, unele dintre convingerile noastre limitative ar putea face, de asemenea, parte din credințele noastre de bază. În aceste cazuri, cel mai bine ar fi să căutați ajutor profesional. Un terapeut are instrumentele pentru a vă ajuta să vă clarificați propriile percepții și presupuneri despre dvs.

Dacă credința ta este înrădăcinată într-o poveste anecdotică veche de 20 de ani, dacă este o barieră în calea unui pas următor pe care ai vrea să-l faci sau dacă este ceva care pur și simplu pare destul de înfricoșător, încearcă să-l smulgi.

Pune-ți aceste întrebări:

  • Convingerea mea limitatoare este mai aproape de fapt sau mai aproape de o scuză?

  • Credința mea limitată este înrădăcinată în frică sau, în special, frica de respingere?

  • M-am hotărât pe propria mea credință limitativă sau mi-a atribuit-o altcineva?

  • Ar fi viața mea mai bună fără această credință limitativă? Imaginează-ți cum.

Care sunt credințele noi cu care pot înlocui cele mai limitative convingeri ale mele? Cum s-ar simți?


4. Pur și simplu, acționează

În cele din urmă, dacă pare fezabil, atunci fă-o. Reformulează-ți cele mai urâte convingeri limitative și vezi ce se întâmplă. Dacă îți testezi limitele capacităților, te poți apropia de întregul tău potențial. Dacă se dovedește că, de fapt, chiar nu poți să vorbești în public, nu este un eșec.

Exersând pur și simplu înlăturarea vechilor obiceiuri și implementarea unei mentalități de creștere, de fapt, înțelegi mai bine cine ești – și punem pariu că ești destul de uimitor.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Rugaciune🙏

Rugăciune sistemică către strămoşi „Vizualizează-ţi părinţii în faţa ta, în spatele lor pe bunicii tăi, în spate pe străbunicii tăi şi pe toți strămoşii tăi. Include aici unchi, mătuşi. Pentru fiecare

Perfectionismul =nu sunt destul de bun

Viața este un drum cu urcușuri și coborâșuri, dar uneori, cele mai valoroase lecții vin parcă prea târziu. Conform psihologilor, aceste lecții includ importanța trăirii momentului prezent, valoarea au

Mintea intuitiva e darul divin

"Mintea intuitivă este un dar, iar mintea rațională, servitorul ei de nădejde. Am creat o societate care onorează servitorul dar a uitat darul" - exprima A. Einstein. Forța intuitivă nu poate fi distr

Comments


bottom of page