top of page

Cum influiențează arborele genealogic viața ta

Viața fiecăruia dintre noi este guvernată de principii care funcționează dincolo de dorințele și de angoasele noastre. Dacă, pe de o parte, beneficiem cu toții de liberul arbitru, este esențial să știm că, pe de altă parte, propria noastră existență este puternic influențată nu numai de predecesorii direcți – părinții – cât, mai ales, de membrii unei vaste constelații familiale. Constelația familială ne influențează destinele într-o asemenea măsură, încât putem suferi și muri „din solidaritate“, fără a înțelege legăturile noastre cu această constelație ai cărei membri au trăit mai multe generații înaintea noastră.

De fapt, constelația familială are un suflet comun, care o menține unită și o orientează. Cu alte cuvinte, dincolo de aspectele sale psiho-sociale, constelația familială are o dimensiune și o natură pe care le putem numi „religioase“. A deveni tu însuți înseamnă, așadar, a înțelege sursa propriei „alienări“ și a integra dimensiunea religioasă a propriei vieți înainte de a începe o terapie pe care trebuie s-o numim terapia sufletului.

Bert Hellinger ne propune înțelegerea acestei metode, care-l îndeamnă pe fiecare dintre noi să-și redefinească legăturile care îl unesc cu ceilalți și natura lor religioasă. Bert Hellinger s-a născut în 1925. A făcut studii de filosofie, teologie și pedagogie. După șaisprezece ani petrecuți ca misionar catolic și preot paroh alături de zulușii din Africa de Sud, se întoarce în Germania, unde devine mai întâi psihanalist, apoi elaborează metoda de terapie sistemică familială.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page