top of page

Copilul este istoria părinților săi

Studierea problemelor de natură psihologică a pus în evidență existența unui inconștient familial, care ne transmite o moștenire psihică și ne conduce, atunci când nu este conștientizată, spre un destin particular. Suntem o verigă din lanțul generațiilor, legate fizic prin gene și pe plan psihic prin inconștientul familial. Tot ce nu este rostit se va transforma în boală și se va exprima prin dureri.

“Corpul copilului este limbajul istoriei părinților săi.” remarcă psihogenealogi renumiți pe plan mondial.

Simptomele și mesajele transmise de corpul copilului la nivel de subconștient sunt, adeseori, neînțelese sau decodificate eronat de părinți. Comunicarea nonverbală în exprimarea emoțiilor, gândurilor și trăirilor copilului, transpusă în limbaj corporal, necesită, din partea părinților, cunoașterea faptului că noi purtăm programe interioare, genealogice, în funcție de trecutul nostru familial. Pentru a ști cu adevărat cum să descifrăm limbajul secret al corpului copilului în diverse momente și situații de viață.

Istoria părinților se reflectă în simptomele copiilor.

Părinții care se confruntă cu boli sau tulburări misterioase ale copiilor, numite tulburări psihosomatice din primii ani de viață. Aceste tulburări, care nu regresează la medicamente, perturbă întregul echilibru familial. Iar părinții se simt confuzi și neputincioși.

Despre ce este vorba? Fiecare generație își trăiește viața trecând prin trauma originară, pe care o transmite generației viitoare. Esențial este impactul pe care existența noastră înainte de concepere și cea din timpul sarcinii îl au asupra sănătății copilului.

Este vorba nu despre alimentație, ci despre tot ce compune existența viitorilor părinți: fizic, psihologic, relațiile cu ceilalți, deciziile luate în cadrul cuplului, neînțelegeri de familie nerezolvate, conflicte latente.

Copilului este limbajul istoriei părinților săi.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page