top of page

Ce se întâmplă când ești stresat

Cât de des ți se întâmplă să fii stresat? Și cât durează?

Mintea noastră este precum o grădină. Dacă ai grijă de ea, dacă plantezi flori și smulgi buruienile vei avea o grădină frumoasă ce va emana o vibrație pozitivă. Dacă nu o îngrijești, este de la sine înțeles, să crească buruienile.

La fel se întâmplă și cu mintea ta dacă nu o îngrijești. Dacă nu cultivi calitățile și bucuria, dacă mintea îți zboară și ești mereu în reacție, vor crește buruienile și vei suferi.

În primul rând, pentru a elimina stările de stres este important să descoperi care este cauza. De ce am starea respectivă? Pentru că, orice emoție care se manifestă este un mesaj, care îmi comunică ceva. Este foarte important să descifrez, să ascult mesajul, să-l înțeleg și să schimb ce e de schimbat.

Sunt situații însă, în care nu este bună analiza. Intri într-o stare mai mare de stres și cu cât încerci să analizezi, cu atât te duci mai mult în negativism.

În această situație este util să te ridici și să te miști, să miști corpul, să aduci energie, să sari, să cânți, să râzi, să faci ceva ca să schimbi energia în corp, pentru că automat se schimbă starea și vibrația ta și mintea se va liniști ( starea corpului și a minții se influențează reciproc).

Este util să înțelegi că starea, gândurile, emoțiile respective nu sunt ale tale. Spunem adesea sunt trist/ă sau deprimat/ă. Nu este adevărat! Tu ești Sinele, care este dincolo de minte și emoții.

Este important să prinzi această idee și să înțelegi că gândurile nu sunt ale noastre. Ele fac parte din Conștiința universală și vibrează în eter, la fel ca undele radio, care sunt acolo și pentru a le percepe trebuie să racordăm aparatul de radio pe o anumită frecvență.

Mintea noastră funcționează la fel ca un radio, iar noi ne conectăm la o frecvență mai înaltă sau mai joasă, în funcție de nivelul nostru de conștiință. Când suntem pe un nivel de conștiință scăzut, vom atrage, vom crea gânduri joase și astfel vom avea stări de stres.

Când ne ridicăm nivelul de conștiință, ne vom conecta la câmpuri vibraționale înalte, gândurile vor fi pe măsură și noi vom avea o stare de bine, de bucurie!


Atunci când ai o stare proastă, pe moment, poți face o plimbare în parc, poți asculta muzică, poți să practici râsul terapeutic, să mergi la un club de râs, sau să faci lucruri banale care îți aduc o stare de bine.

Ca să crești însă nivelul de conștiință pe termen lung și nu doar pe moment, este nevoie de a face practică Spirituală zilnic: Rugăciune, mantre, meditație, râsul terapeutic, meditația râsului etc.

Fă ceva util pentru ceilalți

Starea proastă vine de multe ori din faptul că te focusezi prea mult pe tine, pe lipsă și nu pe ceea ce ai.

Atunci când îi ajuți pe ceilalți, nu numai că plantezi semințe karmice pozitive, care îți vor aduce fericire în viitor, dar te vei simți bine instant și îți va aduce o satisfacție și o fericire profundă pe care banii nu o pot cumpăra nici prin cea mai mare plăcere a simțurilor, e minunat să faci voluntariat cu râsul terapeutic.

Gândirea creativă

Să te implici în activități creative este cel mai bun antidot pentru stări de stres. Stările de stres apar când mintea e pasivă. Se spune că o minte pasivă e atelierul diavolului.

Așa că scrie, pictează, implică-te în activități ce îți permit să dai voie părții creative din tine să se exprime.

Îți pot spune din propria experiență, cât de bine mă simt după ce scriu un articol, un ebook, un workbook, o carte când creez ceva cu intenția de a ajuta pe cineva ori pur și simplu să mă deconectez pictând.

Nu lăsa mintea pasivă, pe pilot automat... că nu îți va fi bine. Dezvoltă starea de Prezență și fii Conștient/ă, cât mai mult în viața ta!

Dedică-te unui scop nobil

Ai stări de stres pentru că nu vizualizezi suficient de clar visul tău și/sau nu faci suficient progres către el. Unul din secretele fericirii este progresul către un ideal. Atunci când ne îmbunătățim, când creștem, când evoluăm nu avem cum să fim triști. Este hrană pentru suflet.

Așa că stabilește-ți scopul, dacă încă nu este clar, și acționează!

Mai sunt câteva cauze mai adânci ale stărilor proaste cronice, precum influențe karmice din viețile trecute, sau influențe din planul subtil, când suntem pe pilot automat și nu avem stare de prezență, ne conectăm la planul subtil din câmpul morfologico, câmpul de conștiință al arborelui genealogic.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page