top of page

Ce este yoga prin râs?


Aceste exerciții, combinate cu dinamica de grup, ne portă spre râsul necondiționat susținut pe timp îndelungat. Exercițiile care stimulează râsul sunt intercalate cu exerciții de respirație profundă. E demonstrat științific că 20 de minute de râs sunt suficiente pentru a produce beneficii fiziologice. Sesiunea se poate încheia prin meditație prin râs, urmată de yoga nidra. De ce se cheamă Yoga prin râs? Yoga este rădăcina sanscrită de la Yuj, ce înseamnă integrare, uniune, armonie. Înseamnă a lua viața în propriile mâini, integrând toate aspectele, armonizând corpul și mintea, spiritul și societatea.

Caracteristicile de la Yoga prin râs: 1) Nu este nevoie de umor pentru a râde. 2) Se începe a râde ca un exercițiu, și se ajunge la râsul necondiționat. 3) Se cheamă Yoga prin râs pentru că e combinat cu exerciții de respirație Yoga pranayama. 4) E demonstrat științific că, corpul nu face diferența între râsul simulat și râsul autentic: beneficiile fiziologice și psihice sunt la fel. 5) Yoga prin râs este inventată de un medic indian, pe nume Dr. Madan Kataria, care doar cu 5 persoane, a fondat primul club într-un parc din Mumbai în 1995. Azi sunt mii de cluburi, în mai bine de 100 de țări.

Yoga prin râs se aplică în societăți, în centre de sănătate, în centre Yoga, în case de bătrâni, în școli, în universități, în instituții pentru persoane cu dizabilități, în spitale și în grupuri de ajutor pentru bolnavii oncologici. Robert Holden în cartea sa: “Arade” spune: “este cel mai bun medicament”. De asemenea, spune că toți copii se nasc cu un potențial imens creativ de a râde, de a se distra, de a se juca, de fericire și de iubire.

Orice limitare are efect negativ în creșterea copilului și în dezvoltarea lui. Toți cei care cresc împreună cu copilul interior găsesc sănătate, armonie, fericire, deci este minunat de a crește împreună cu copilul interior. Se pot învăța corpul și mintea să râdă în același fel cum facem cu mersul pe bicicletă; activitatea ce se foloseste de memoria musculară, odată învățată, nu se uită.

Teoria de PNL (Programare Neuro Lingvistică) ne spune că repetând un comportament al corpului pentru o perioadă de timp, devine obișnuință, devine un mod de fi fericit, de a râde cu spiritul interior :-). Pentru orice informații suplimentare, nu ezita să mă contactezi! Emailul meu este: nellybontas@yahoo.it.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page