top of page

Boala tratată ca prietenă

În constelații familiale, boala trebuie să o tratăm ca pe o prietenă și nu ca pe un dușman, deci soluția nu stă în a lupta cu boala, pentru că în acest caz bolnavul va lupta cu o parte din el, care este legat la ceva important de a înțelege.

Dar asta nu semnifică de a renunța să se trateze, ci este invitat să acorde atenție la atitudinea interioară cu care se confruntă cu boala, atitudine care poate conduce la moarte ori la vindecare.

Boala ne constrânge să ne schimbăm. Lecția ne conduce să înțelegem legătura între obiectivul bolii și cauza bolii.

O persoană exclusă din familie, o moarte care nu am acceptat-o, un destin al unui strămoș care nu a fost acceptat, etc…

Când totul reia ordinea sistemică, bolnavul poate să se vindece, sau poate să trăiască mai bine ori poate muri mai liniștit dacă a ajuns momentul său.

O metodă bună este de a face constelație pentru boala sa, boala celui căreia ia fost fidel și de a pune ordine de a lăsa destinul strămoșului căruia ia fost fidel.

Nicholas Abraham și Maria Torok au studiat fenomenul numit: “Fantasma din cavou” ce tratează un secret în familie care ca o fantasmă, după ce au trecut generații închise în cavoul familiei, într-o zi iese și se exprimă, cere să fie ascultat, cere ajutor de a se soluționa acest secret.

Și se manifestă prin malformații fizice, boli considerate rare, boli psihice care apar din senin fără nici o explicație, fobie, anxietate, simptom care nu reușesc medicii să dea un diagnostic pentru a se vindeca.

Se vorbește de FANTASMĂ și când o persoană este lipsită de viață, ca și cum ar fi lipsită de vlagă, este relația cu moartea, cum ar fi să se stea în intuneric, să nu iasă din casă, de a nu vrea să vadă pe nici o persoană.

Anne Ancelin Schùtzenberger descrie fantasmele care se manifestă cu senzația de a fi strânși de gât, adică o apăsare pe gât cum am fi stragulați, ceea ce semnifică faptul că a fost un strămoș care a fost decapitat ori au fost gazați în timpul războiului, asta se poate întâmpla la ani de aniversare, adică de la evenimentul de razboi se poate naște un copil, care poate avea aceste senzații.

Se vorbește de cavou ori de mormânt pentru că fantasma într-un fel urcă în corpul urmașului sub formă de senzație fizică , tensiune musculară și cand vine dezvăluit secretul, tensiunea abandonează corpul persoanei și dispare.

Tratamentul cel mai bun pentru FANTASME-SECRETE este de a se comunica adevărul în interiorul familiei. Anumite secrete de familie nu au fost dezvăluite pentru că au fost considerate rușinoase în acea epocă. De exemplu: incestul, sinuciderea, viol, pierderi la joc, fii ilegitimi, boli venerice, tuberculoză, sida … etc.

Aceste secrete pot fi trăite de un urmaș ca un puternic disconfort, ca de exemplu nașterea sa, ar reprezenta ceva murdar.

A lucra cu genosociograma și constelații familiale prin ritualurile simbolice ajutată familia să reiasă acest secret și să poată lăsa destinul de unde a fost preluat, onorând și respectând acel strămoș. Dizolvând în acest fel datoriile karmice și aducând un echilibru în balanța sistemului familial.

În căutarea FANTASMEI trebuie să se facă atenție la sindromul aniversar: naștere, căsătorie, boală, moarte, care se repetă la un anumit număr de ani ori sa născut în aceeași dată, cineva cu acel strămoș care ar deține un secret.

Constelațiile familiale și psihogenealogia ajută să ne clarificăm rolurile, să clarificăm originea bolilor și să punem ordine în destinul nostru pentru a reuși noi să îl creăm cum vrem.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page