top of page

Bărbatul și femeia în raportul de cuplu


Elena nu are noroc în iubire. Prima are succes cu bărbații dar nu reușește să mențină raportul pentru mult timp. După ceva timp rămâne singură. Câteodată este invidioasă, când vede că alte colege sunt deja în relații de mult timp. Si se întreabă, va veni omul visurilor sale?

Cine întâmpină dificultăți în relațiile sentimentale, trebuie să examineze raportul lor cu părintele de același sex cu el/ea. Dacă raportul nu funcționează în mod sigur aceasta este problema.

Elena, personajul nostru fictiv a mers la psiholog și aprofundând toate evenimentele petrecute în viața ei conform psihologieie, vede că se înrăutățește raportul cu familia, fiindu-i mai rău. Ea atrage bărbați, dar nu are energie feminină matură care este necesară într-o relație de durată, toate relațiile sale se sfârșesc rău. Acum să ne întrebăm: CE RELAȚIE A AVUT ELENA CU MAMA EI?

Motivul pentru care nu funcționează relația cu mama sau tata au origine în sistemul familiei. Este foarte important cum a fost raportul strămoșilor săi, pentru că acesta se va reflecta în prezent.

Elena nu s-a mai înțeles bine cu mama sa, dar la început a fost preferata tatălui. Elena descoperă că înainte ca tatăl său să se căsătorească cu mama sa a avut o logodnică pe care a iubit-o dar s-au despărțit urât după o ceartă. Și imediat s-a căsătorit cu mama sa, în familie nu s-a vorbit niciodată, era un subiect plin de țepi.

Deci și foștii parteneri ai părinților noștri fac parte din sistemul familial de origine, pentru că au lăsat postul partenerului succesiv, mama noastră, tatăl nostru. Căci dacă nu ar fi renunțat, noi nu am exista. Dacă mama noastră sau tatăl nostru, au avut o relație serioasă înainte de căsătorie, o iubire importantă, o logodnă, o altă căsătorie, acest partener aparține încă acelui sistem. Pentru multe familii, partenerii precedenți constituie un argument care deranjează, care este de preferat să fie evitat. Nu se vorbește sau se vorbește cu dispreț, în acea familie va fi un fiu care îi va lua locul. În acest fel Elena a luat locul fostei logodnice a tatălui. Deci nu ar fi putut să aibă un bun raport cu mama, este ca și cum ar fi fost rivale. În constelație se vede imediat unde se poziționează Elena.


De exemplu dacă mama a avut o relație importantă în viața sa, fiul va ocupa acel post și relația dintre mamă și fiu va fi apropriată iar relațiile sale amoroase vor fi un dezastru. Relația sa cu tatăl va fi destul de conflictuală. Doar după ce se face ordine și se recunoaște rolul primei relații a mamei în sistem, atunci vor intra toți în rolurile lor, pe destinele lor.

În general fostele relații a parinților se reflectă asupra raportului fiilor cu părinții, făcând o constelație, se face un echilibru între energia femină și masculină. In ordinea sistemului, fii stau mereu înaintea părinților, în acest fel primesc energia de a merge înainte fluind prin ei energia masculină și feminină, care vor ajunge și la alte generații.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page